Israel-info Flag
 
Nyheder Juni - Juli 2010Washington Post 30.07.2010
Raket fra Gaza rammer israelsk by

Det israelske militær bekræfter, at militante palæstinensere i Gaza har affyret en raket mod den israelske by, Ashkelon.

BICOM 02.08.2010
Abbas ønsker trepartsmøde inden der indledes direkte forhandlinger

Den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas taler i øjeblikket for afholdelse af et trepartsmøde bestående af højtstående amerikanske, palæstinensiske og israelske embedsfolk, inden der indledes fornyede direkte forhandlinger mellem parterne.

BICOM 30.07.2010
Voksende sikkerhedssamarbejde mellem Israel og Palæstinenserne

Sikkerhedssamarbejde mellem de Israelske forsvarsstyrker og de palæstinensiske sikkerhedsstyrker på Vestbredden er klart forbedret.

BICOM 30.07.2010
Den Arabiske Liga giver grønt lys for direkte forhandlinger
En samling udenrigsministre fra lande i den Arabiske Liga besluttede sig i går for at godkende optagelse af direkte forhandlinger mellem Israel og de palæstinensiske myndigheder.

Israel Today 30.07.2010
Arabisk journalist: Gazas problem er ikke Israel

En journalist fra den egyptiske Al-Ahram avis har bekræftet hvad blot en håndfuld vestlige journalister har haft nok integritet til at afsløre, nemlig at Gaza faktisk ikke er under belejring, og at den undertrykkelse af de lokale palæstinensere der finder sted udføres af arabere, ikke Israel.

Israel Today 28.07.2010
Obama truer med at stoppe støtte til palæstinensisk stat

USA's præsident, Barack Obama har i hemmelighed meddelt den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas at USA vil afbryde støtten til oprettelsen af en palæstinensisk stat, hvis ikke Abbas er parat til at indlede direkte forhandlinger med Israel.

Yahoo! News 28.07.2010
Palæstinensere afviser direkte forhandlinger indtil videre

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, vil torsdag meddele den Arabiske Liga, at forhandlinger med Israel indtil videre ikke kan retfærdiggøre direkte fredsforhandlinger.

Israel Today 28.07.2010
Israels første kvindelige arabiske soldat

Korporal Elinor Joseph, en ung kristen arabisk kvinde fra det nordlige Israel, har fået en plads i en respekteret infanterienhed, hvilket gør hende til Israels første kvindelige arabiske kampsoldat nogensinde.

BICOM 28.07.2010
Hamas planlægger større militærstyrke i Gaza

Hamas’ indenrigsminister i Gaza, Fathi Hamas, udtalte i går, at autoriteterne i Gaza muligvis vil indlede dannelsen af en større sikkerhedsstyrke i området.

Yahoo! News 27.07.2010
Hamas advarer Abbas mod direkte fredsforhandlinger med Israel

Hamas advarede tirsdag den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas, mod at genoptage direkte fredsforhandlinger med Israel, da ”det kun vil være til gavn for den zionistiske besættelse”.

Israel Today 25.07.2010
Raketter fra Gaza affyret mod det sydlige Israel

Palæstinensiske terrorister med base i Gaza affyrede lørdag fire raketter og to mortergranater mod beboede områder i det sydlige Israel.

Israel Today 25.07.2010
Israelsk volleyballhold overfaldet i Tyrkiet

Det israelske kvindevolleyballhold blev lørdag overfaldet af voldelige demonstranter under en landskamp mod Serbien i den tyrkiske hovedstad Ankara.

Jerusalem Post 23.07.2010
Flåden forbereder sig på libanesisk flåde.

Et skib med kvinder og journalister klar til at sejle fra Tripoli.

BICOM 22.07.2010
Israelske diplomater forsøger at standse Libanon flåde

Israel lancerede i går en diplomatisk aktion i USA, FN, EU og Egypten for at arbejde for at forhindre en flåde der har planlagt at sejle fra Libanon til Gaza, i at forlade sin havn.

BICOM 22.07.2010
To bevæbnede palæstinensiske dræbt nær grænsen til Gaza

En israelsk kampvogn skød i går på en gruppe bevæbnede palæstinensere der var på vej mod den nordlige grænse til Gaza.

The Jerusalem Post 21.07.2010

Israel vil begrænse civile tab i fremtiden

Israel har truffet beslutningen om at reducere antallet af civile tab i fremtidige konflikter i et svar til Goldstone Rapporten der blev offentliggjort af det israelske Udenrigsministerium.

BICOM 21.07.2010
Netanyahu er parat til at løbe politiske risici for at opnå en fredsaftale

Premierminister Benjamin Netanyahu fortæller EU’s udenrigspolitiske chef Catherine Ashton, at han er parat til at løbe politiske risici for at opnå fred med palæstinenserne, så længe han ikke behøver at løbe sikkerhedsmæssige risici.

BICOM 21.07.2010
Israel ophæver rejsevarsel om Tyrkiet

Israels antiterrorbureau ophævede i går en rejsevarsel om Tyrkiet, som har været i kraft siden sidste måned.

Israel Today 20.07.2010
Tisha B'Av: Tiden er inde til at stoppe med at sørge

Titusindvis af israelske jøder samledes tirsdag ved Grædemuren i Jerusalems gamle by for at markere Tisha B’Av og offentligt begræde tabet af Israels gamle templer og ”bortgangen af den guddommelige tilstedeværelse”.

Terrorism Info 19.07.2010
Sammenligning af IHH og IDF voldsepisoder

En sammenligning af IHH voldshandlinger mod IDF under Mavi Marmara flådeepisoden (juni 2010) samt de voldshandlinger der blev udført af Lifeline 3 aktivister mod egyptiske sikkerhedsstyrker (januar 2010) viser mange ligheder – især i forhold til Tyrkiets centrale rolle og IHH’s voldelige opførsel.

Haaretz 19.07.2010
Hamas celle står bag mord på israelsk politibetjent

Yehoshua ’Shuki’ Sofer blev skudt og dræbt under et angreb på hans køretøj i de sydlige Hebron bakker.

Israel Today 19.07.2010
Undersøgelse: Israelere vil have deres tempel tilbage

Mandag aften markerede israelere begyndelsen af Tisha B’Av, den nationale sørgedag for tabet på Israels gamle templer.

Israel Today 19.07.2010
Nyt luksusindkøbscenter åbner i Gaza

Indbyggerne i Gaza – verdens mest forarmede sted, hvis man skal tro på mainstreammedierne – kunne i weekenden fejre åbningen af et nyt luksusindkøbscenter.

Israel Today 19.07.2010
Israel udpeger ny FN ambassadør

Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, udpegede i weekenden Israels nye FN ambassadør, diplomaten Meron Reuben.

BICOM 19.07.2010
Netanyahu og Lieberman mødes for at diskutere koalitionsspændinger

Premierminister og formand for Likud, Benjamin Netanyahu, mødes i dag med Israel Beiteinu formand og udenrigsminister, Avigdor Lieberman, for at løse de stigende spændinger mellem de to, som truer koalitionens spændinger.

BICOM 19.07.2010
Mubarak og Netanyahu diskuterer direkte forhandlinger

Premierminister Benjamin Netanyahu mødtes i går med Egyptens præsident Hosni Mubarak i Cairo for at snakke om udviklinger i fredsprocessen mellem Israel og palæstinenserne.

Haaretz 18.07.2010
Israel planlægger at forbedre Gazas vand og elektricitetsinfrastruktur

I et møde med EU’s udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, siger Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, at Israel leder efter seriøse partnere til at forbedre den økonomiske situation i Gaza.

Israel Today 18.07.2010
Palæstinensisk leder knuser amerikanske forhandlinger om direkte fredsaftale

Den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas, har ikke bare afvist en amerikansk anmodning om at genoptage direkte fredsforhandlinger med Israel, han har også fremlagt et nyt krav der næsten vil umuliggøre genoptagelse af direkte forhandlinger.

Jerusalem Post 16.07.2010
Israel til FN: ’Vestbredden er udenfor vores grænser’

Delegation: ’Vi kan ikke håndhæve menneskerettigheder i områder vi ikke kan kontrollere.’

Haaretz 16.07.2010
Nye biler signalerer bedre livsvilkår på Vestbredden.

Et voksende antal bilforhandlere i byer som Nablus og Jenin afspejler den økonomiske vækst der finder sted på Vestbredden.

BICOM 16.07.2010
Meningsmåling: Flertal af amerikanere ville bakke op om Israelsk angreb på Iran

Ifølge en rapport i Haaretz i dag, viser en meningsmåling, at mere end halvdelen af alle amerikanere ville bakke op om et israelsk militærangreb på Iran.

Haaretz 15.07.2010
Amerikansk embedsmand: ’Vi vil fortsat sikre Israel, både militært og diplomatisk.

Ved en reception for det udgående israelske FN delegat, Shalev, udtalte det amerikanske delegat, Susan Rice, at Washington fortsat er 100 % dedikeret til Israels sikkerhed.

Israel Today 15.07.2010
Knesset svarer igen på palæstinensisk boykot

Knesset gennemførte onsdag de indledende faser af en ny lov der skal forhindre overførsler af penge til de palæstinensiske autoriteter hvis disse fortsætter deres nuværende boykot af jødisk fremstillede varer og ydelser.

Haaretz.com 15.07.2010
Palæstinensiske ledere lægger låg på voldtægtsforsøg på amerikansk aktivist

Et fremtrædende medlem af den palæstinensiske protestbevægelse i Umm Salamuna – en landsby syd for Betlehem, mistænkes for voldtægtsforsøg på en muslimsk amerikansk fredsaktivist, som har boet i landsbyen mens hun har støttet protestbevægelsen.

Israel Today 15.07.2010
Libysk skib lander i Egypten i stedet for Gaza
Endnu en krise til søs blev afværget onsdag, da et libysk nødhjælpsskib traf beslutningen om ikke at udfordre Israels havneblokade af Gaza, og i stedet landede ved den egyptiske havn i El-Arish.

Israel Today 15.07.2010
Israel står fortsat over for regelmæssige terrorforsøg

Israel ser umiddelbart ud til at nyde en længere pause fra palæstinensisk terror, men en rapport fra Israel National News gør opmærksom på, at det lave antal voldssituationer ikke skyldes manglende forsøg, men derimod den stærke indsats fra IDF.

Israel Today 14.07.2010
Jerusalem og Tel Aviv er de bedste steder at besøge i Mellemøsten

Travel and Leisure Magazine har kåret Jerusalem som den bedste by at besøge i Mellemøsten og Afrika i sommer- og efterårssæsonen.

Honest Reporting 14.07.2010
Israel angribes i medicinsk journal

The Lancet har udgivet en flerartikelserie om palæstinensisk sundhed, som er skrevet af Israelboycottere, og som overskrider accepterede medicinske normer.

Israel Today 13.07.2010
Jødiske masser kræver ret til Tempelbjerget

Mere end 10.000 israelske jøder samledes mandag ved foden af Tempelbjerget i Jerusalem for at minde deres egen regering og det internationale samfund om, at det hellige sted tilhører dem.

YAHOO! News 12.07.2010
Advokater indleder sag imod Israel med marokkansk anklager

En gruppe advokater rejste mandag et juridisk krav om, at ledende israelske personer skal anholdes hvis de nogensinde sætter fod i Marokko, som svar på den jødiske stats offensiv i Gaza for 18 måneder siden.

New York Times 12.07.2010
Israelsk militær afgør, at drab var berettigede

En israelsk militærundersøgelse af den maritime overtagelse af en flåde med kurs mod Gaza for seks uger siden har afgjort, at missionen var plaget af fejlplanlægning, dårlig efterretning og koordinering, men at drabene på ni tyrkere ombord på flåden var berettigede.

Israel Today 12.07.2010
‘Hadet til Israel vokser sig større
Israels FN ambassadør, Gabriela Shalev, advarede søndag, at hadet til Israel i FN’s lokaler er ved at nå nye højder.

Israel Today 12.07.2010
Iranere til Israel: ‘Bomb os!’
Verdensmedierne har tegnet et billede af Israel og Iran som de værste fjender, og at den islamiske republik er samlet i kampen mod Israel, men så simpel er virkeligheden ikke.

Jerusalem Post 12.07.2010
Uzi Arad: USA dedikeret til Israels sikkerhed

I en tale til Knessets Udenrigspolitik- og Forsvarskomité siger Uzi Arad, at USA’s præsident, Barack Obama ”åbent” har bekræftet, at USA ikke vil tillade, at ”Israels sikkerhed udfordres”.

Haaretz.com 12.07.2010
Højesteret klar til at udvide undersøgelse af Gaza flåde

Den israelske højesteret åbnede mandag op for den autoritet, som Turkel Kommissionen der undersøger Israels omstridte angreb på flåden der havde retning mod Gaza, har.

Haaretz.com 12.07.2010
Politiet anholder lederen af ’Women of the Wall’ for at have bedt med en Torahen ved muren

Anat Hoffman, lederen for en kvindelig bønnegruppe, er blevet anholdt for at holde en Torah rulle ved Grædemuren. Dette strider mod højesterets afgørelse der forhindrer kvinder i at gøre dette.

Israel Today 11.07.2010
Libysk skib forventes at udfordre Gaza blokade
Et libysk fragtskib der sejlede ud fra Grækenland søndag forventes nu at udfordre Israels maritime blokade af Gaza.

Israel Today 11.07.2010
Israel ønsker fred – palæstinensere siger ‘ikke endnu’
I interviews med amerikanske medier i weekenden efter sit besøg i det Hvide Hus, genbekræftede Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, at han er parat til at genindlede øjeblikkelige forhandlinger med den palæstinensiske leder Mahmoud Abbas for at nå frem til en endelig fredsaftale.

Terrorism Info 11.07.2010
Intern tyrkisk kritik af Hamas-aktiviteter i Tyrkiet

Der er opstået intern kritik af styret i Tyrkiet for, at det tillader Hamas og det Muslimske Broderskab at udføre politisk propagandaaktiviteter på tyrkisk jord og påvirke offentlige holdninger om Israel og vesten.

Israel-Info 09.07.2010
Danmark del af pels-krig i Israel
Et april-brev fra udenrigsminister Lene Espersen til sin israelske kollega - samt det faktum, at Danmarks ambassadør i Israel, Lise-Lotte Plesner er i familie med Knesset-medlem Yohanan Plesner, har betydet, at Danmark er blevet en vital del af en pels-krig i Israel. Sagen er, at et flertal af det israelske folk - hele 87 procent - støtter et lovforslag om at forbyde brug af pels i landet. Den Internationale Koalition mod Pelse indgik i den forbindelse fornylig et kompromis med Israels ortodokse partier, skriver Kristeligt Dagblad. I en længere periode har koalitionen forsøgt at få vedtaget en lov mod brugen af pelse i Israel, men er hidtil stødt på modstand fra ortodokse kredse, der blandt andet bruger pels fra mink til deres hatte. Kompromiset betød, at det ville være muligt at få vedtaget loven, der støttes af 87 procent af befolkningen. Men den udvikling er Danmark, ifølge koalitionen, nu godt i gang med at spænde ben for, fordi danske minkfarme leverer pels til de ortodokse hatte. Jane Halevy, der er grundlægger af Den InternationaleKoalition mod Pelse i Is- rael, beskylder Knesset- medlem Yohanan Plesner, der er i familie med Danmarks ambassadør i Tel Aviv, Lise-Lotte Plesner, for at gøre sin familie en tjeneste ved at varetage Danmarks interesser i sagen. "En folkevalgt politiker bør repræsentere flertallet af befolkningen og afholde sig fra at misbruge sin stilling til at varetage sine egne og familiens interesser," siger Jane Halevy. Lovforslaget mod brug af pelse er fremsat af Ronit Tirosh, der er medlem af det samme Kadima-parti som Yohanan Plesner. Men for nylig tog Yohanan Plesner sagen op med Israels handelsminister Benjamin Ben Eliezer og har tilsyneladende overbevist ham om, at lovforslaget ikke er en god idé. Den udvikling kommer i kølvandet af et brev, udenrigsminister Lene Espersen (K) den 19. april 2010 sendte til Benjamin Ben Eliezer, hvori hun beder om hans hjælp til at bekæmpe lovforslaget."Jeg er meget bekymret for et muligt forbud mod pelshandel, som ikke kun vil skade danske interesser, men også vores fælles interesse i åbne markeder og den frie handels principper. Det er derfor, jeg beder om din hjælp," står der i brevet. Lene Espersen tilføjer samtidig, at pelsindustrien i Danmark beskæftiger 25.000 personer med en årlig omsætning på omkring fem milliarder kroner. Folketingsmedlem Christian H. Hansen mener, at de tal er overdrevne, men han mener også, at Danmark har et moralsk problem ved at modsætte sig det israelske lovforslag. "Hvor er vores moral som mennesker, når vi holder vilde dyr indespærret i bure," spørger Christian H. Hansen, der samtidig mener, at det israelske lovforslag kan være et glimrende eksempel til efterfølgelse for andre lande. Danmarks indblanding i sagen om det israelske lovforslag kritiseres fra flere sider i Israel. "Vi har åbenbart nået et punkt, hvor lovforslag i Knesset først skal godkendes af Danmark. Den danske regering støttes af pelsavlere, som udenrigsministeren lader sig presse af. Herefter sætter hun sin ambassadør på sagen, som igen aktiverer sin "dukke", Yohanan Ples- ner, i det israelske parlament, skriver Koalition mod Pelse om sagen. Nitzan Horowitz fra partiet Meretz har sendt et brev til Lene Espersen, hvori han beder Danmark blande sig uden om sagen."Helt alvorligt, fru minister. Israel er et varmt og fugtigt land. Vi har virkelig ikke brug for pelse. Og de, der stadig vil klæde sig i pels, kan bruge syntetiske varer. Der er ingen grund til at torturere og dræbe dyr for den sag," skriver Nitzan Horowitz..

Berlingske 09.07.2010
Ahmadinejad inddrager Israel i atomstrid

USA skal klargøre sine synspunkter i forhold til Israels atomvåben, hvis der skal indledes nye forhandlinger om Irans atomprogram, siger den iranske præsident.

Israel Today 08.07.2010
Palestinian leader calls for Arab invasion of Israel

Palestinian leader Mahmoud Abbas, branded a "moderate" by the international community, let his true colors show during a recent meeting with writers and journalists when he stated that he would favor a pan-Arab military offensive against the Jewish state.

Berlingske 08.07.2010
Netanyahu vil forhandle om bosættelser

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, melder sig klar til at forhandle om israelske bosættelser, hvis palæstinenserne indleder direkte samtaler.

Telegraph 07.07.2010
Mahmoud Abbas cool on calls for resumption of direct peace talks with Israel

Mahmoud Abbas, the president of the Palestinian Authority, said further progress was needed before direct peace talks with Israel could be resumed, after Barack Obama called for a move towards direct negotiations.

New York Times 07.07.2010
U.S. and Israel Shift Attention to Peace Process

President Obama said Tuesday that he expected direct negotiations between Israelis and Palestinians to begin "well before” a moratorium on settlement construction expired at the end of September, and Prime Minister Benjamin Netanyahu of Israel pledged to take "concrete steps” in the coming weeks to get the talks moving.

Israel Today 07.07.2010
Hamas rounds up 'traitors' in Gaza

Hamas security forces announced on Tuesday that during raids over the past week they had captured five Gaza residents accused of assisting Israel in its anti-terror operations.

Haaretz.com 07.07.2010
Report: Secret document affirms U.S.-Israel nuclear partnership

According to Army Radio, the U.S. has reportedly pledged to sell Israel materials used to produce electricity, as well as nuclear technology and other supplies.

Intelligence and Terrorism Information Center 06.07.2010
Injured on Mavi Marmara identified as IHH activists
Most of the injured in the confrontation on board the Mavi Marmara have been positively identified as activists of IHH and Turkish organizations collaborating with it, most probably Islamist by nature. The findings are consistent with our inquiry into the identity of the nine people killed on board the Mavi Marmara.

06.07.2010 TV2
Nyhederne
Israel giver detaljer for Gaza-lempelser
Israelerne og palæstinenserne er mødtes på regeringsniveau forud for den amerikanske præsidents besøg i Jerusalem. Israel frigiver detaljer om Gaza-lempelser.

Israel today 05.07.2010
Netanyahu forventes at udvide tiden for fastfrysning af bosættelser

When Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu visits the White House this week, he is expected to offer US President Barack Obama an extension to the self-imposed 10-month Jewish building freeze in Judea and Samaria, which is scheduled to expire in late September.

Honestreporting 05.07.2010
CNN’s redaktør hepper på Hizbollah
CNN's Senior Editor of Mideast Affairs professes her respect for an extremist sheikh and spiritual father of a terrorist organization.

Washington Post 05.07.2010
Israel vil have direkte fredsforhandlinger med palæstinenserne
Israel's prime minister on Sunday endorsed a U.S. call for direct peace talks with the Palestinians, seeking to set a positive tone as he heads to the White House this week for talks with President Barack Obama.

Haaretz 04.07.2010
5000 marcherer for Shalit I Tel Aviv
Demonstration calling for release of captured IDF soldier has already caused severe traffic disturbances during the morning rush hour.

Israel Today 04.07.2010
FN chef frygter krig mellem Israel og Hizbollah I nær fremtid
UN Secretary-General Ban Ki-moon on Friday warned that Israel and the Lebanese terrorist militia Hizballah may go to war again in the very near future.

Israel Today 01.07.2010
Søn af Hamas får asyl i USA

Mosab Yousef, the son of one of Hamas' founders and a former undercover spy for Israel, has been granted asylum in the US after successfully battling a Department of Homeland Security effort to deport him.

Jerusalem Post 01.07.2010
Abbas: Grænserne skal tilbage til før 1967

The Palestinians won’t open direct negotiations with Israel unless progress is first made on the issues of borders and security, Palestinian Authority President Mahmoud Abbas told US special Middle East envoy George Mitchell on Thursday.

TV2 Nyheder 01.07.2010
Israel og Tyrkiet holder hemmeligt møde
I et forsøg på at forbedre forholdet mellem Tyrkiet og Israel efter Israels angreb på et tyrkisk skib har ministre fra de to lande holdt et hemmeligt møde.

Jyllands-Posten 01.07.2010
Propaganda forklædt som ekspertudsagn
Danmarks Radio har i mange år praktiseret at lade indædte Israel-kritikere fremstå som uvildige mellemøsteksperter. Den hyppigst brugte, Michael Irving Jensen fra Københavns Universitet, er også den mest rabiate.

Haaretz 30.06.2010
Barak to meet Palestinian PM; the objective - direct peace talks
At joint press conference with George Mitchell, Defense Minister says 'our demand is that neither side set preconditions'

Washington Post 30.06.2010
At White House, Obama and Saudi king discuss Guantanamo and Mideast peace process
Broaching a sensitive subject, President Obama assured the visiting king of Saudi Arabia on Tuesday that he remains committed to closing the U.S. military prison at Guantanamo Bay, Cuba, a continuing source of friction between their governments.

Israel Today 30.06.2010
Gaza rocket destroys Israeli factory
Palestinian terrorists operating out of the Gaza Strip fired a rocket into southern Israel early Wednesday morning seriously damaging a local packaging plant. There were no injuries in the attack, which occurred during the pre-dawn hours.

Haaretz.com 30.06.2010
Israel steadily increasing number of aid trucks allowed into Gaza
Starting Wednesday, Israel will let in 150 trucks per day, a 50 percent increase over the number before the government’s decision to ease the civilian blockade on Gaza.

Jerusalem Post 29.06.2010
Hamas Leader: More Israelis Will Be Kidnapped If Demands Not Met
Hamas plans to kidnap more IDF soldiers and the price for captive Israeli soldier Gilad Shalit will increase if Israel doesn't meet its demands for a prisoner swap, Damascus-based Hamas chief Khaled Mashaal warned on Monday.

Israel Today 29.06.2010
Massive march for Gilad Shalit continues toward Jerusalem

Some 10,000 Israelis have taken part in the first half of an 11-day march from northern Israel to Jerusalem to pressure the government of Prime Minister Benjamin Netanyahu to meet Hamas demands for the release of abducted soldier Gilad Shalit.

Guardian 27.06.2010
Hamas warns Palestinians against collaborating with Israel

Gaza campaign includes posters, murals, radio broadcasts and religious speeches, and runs alongside amnesty for informants

Jerusalem Post 25.06.2010
Tony Blair: Israel's Experience of the Last Ten Years Changed Its Outlook on Peace

In an interview published on Friday, Quartet Middle East envoy Tony Blair said: "It was only when I came back to this after leaving office [as British prime minister] that I understood the impact of the [second] intifada and the disengagement from Gaza on the Israeli mindset. The combination of those two things fundamentally changed the way Israelis look at this situation. Their position now is to say, 'Show us that if we make peace, it's a genuine, lasting peace with a Palestinian state that we can predict, that is stable, and that is a secure partner for us. Show us that, and we'll give it a go. But if you can't show us that, the experience of the last ten years makes us very doubtful.'

Jerusalem Post 25.06.2010
Shalit nu holdt kidnappet i fire år

Barak reiterates freeing Schalit is key gov't goal, while Noam Schalit pleads with int'l community in Rome to help his son

Kristeligt Dagblad 25.06.2010
Israel inviterer udenrigsministre til Gaza

Israel vil tillade Italiens udenrigsminister og seks af hans europæiske kolleger at rejse til Gazastriben for at vurdere den humanitære situation i området

Jerusalem Post 25.06.2010
IDF vil øge lasten til Gaza med 200 procent

UN official praises new policy; activists urge full Karni opening.

Israel Today 24.06.2010
Rapport: Israel og USA forbereder krig mod Iran

A flurry of news reports over the past week indicate that Israel and the US are readying for an imminent military strike on Iran's nuclear facilities.

Haaretz 23.06.2010
Netanyahu til aktivister: Sejl til Teheran, ikke Gaza

Prime minister says the real human rights violations are in Iran, warns that Israel's legitimacy is under attack.

LA times 23.06.2010
Peres: Israels politik er nødvendig for sikkerheden

The Israeli president says the Gaza blockade was put in place to protect the Jewish state from terrorism, and those who haven't faced terrorism do not understand the need for such an action.

Israel Today 23.06.2010
Israel lægger nye planer for hvordan de civile bliver skånet i kampen mod Hamas

Over the past couple months Israel's army has drawn up a new set of battle plans for the next time it is forced to invade the Hamas-ruled Gaza Strip, the Jerusalem Post reported.

The Scotsman 23.06.2010
Iran vil sende "nødhjælpsskib” til Gaza

IRAN is planning to send a blockade-busting ship carrying aid and pro-Palestinian activists to Gaza, Tehran announced yesterday.

Ynetnews 23.06.2010
Israel affyrer ny spion-satellit

Israel boosts space presence: Ofek 9 satellite launched from central Israel Air Force base; security official says Jewish State now has several satellites operating simultaneously, thereby boosting results considerably

Terrorism.info 22.06.2010
Islamisten Bülent Yildirim og hans rolle I fredsflåde sammenstødet

Portrait of Bülent Yildirim, leader of the radical Islamic Turkish IHH and his central role in preparing the aid convoy and violent confrontation with the IDF

Terrorism-info 22.06.2010
Planlagt "nødhjælpsskib” fra Libanon får støtte fra Hizbollah

The aid flotilla planned to set sail from Lebanon is supported by Syria and Hezbollah. Its organizer, Yasser Qashlaq, called for "getting rid of the remainder of the garbage of Europe” [the Jews in Israel] and sending them back to their "homelands.”

Terrorism-info 22.06.2010
Nyt fra konflikten: 16-22 juni

Two additional ships are expected to set sail from Lebanon for Cyprus in the coming days, and from there to sail to the Gaza Strip. Two fairly minor Lebanese organizations and several lightweight activists with no particular standing in internal Lebanese affairs are responsible for dispatching the ships

Buisnessweek 22.06.2010
Netanyahu vil opstarte direkte fredsforhandlinger med Abbas

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu called earlier today on Palestinian Authority President Mahmoud Abbas to immediately start direct peace talks.

Jerusalem Post 21.06.2010
Det internationale samfund beskytter Hamas

Easing’ the Gaza blockade will create a revolutionary, Iran-backed, genocidal and anti-Semitic Islamist statelet on the Mediterranean

TIME 18.06.2010
Hvordan er israelernes holdning til Gaza?

Until the flotilla fiasco, the blockade of Gaza was not a matter of great concern to the Israeli public.
And Thursday's decision by Israel's government to loosen its grip on the flow of goods into the territory — vague on specifics and heavy on conspicuous intent — was aimed squarely at a world watching from beyond missile range.

Kristeligt Dagblad 22.06.2010
Skærpet kamp mellem Israels ortodokse og sekulære

Israels højesteret tager et uventet opgør med racisme og diskrimination i ortodokse skoler. 40 forældre er beordret i fængsel for at insistere på særlige klasser for jøder med europæisk baggrund

National Post 21.06.2010
FN fordømmer Israel først og undersøger bagefter

I don’t suppose the world needs to remember Rwanda to note how sluggish in the face of imminent horror the United Nations is and can be.

Haaretz 21.06.2010
Netanyahu: Beslutning om at lempe på blokade vil svække Hamas

Prime Minister tells Knesset Foreign Affairs and Defense Committee that easing civilian blockade allows Israel to focus on real security concerns.

Israel Today 21.06.2010
Obama belønner Netanyahu for god opførsel I Gaza

US President Barack Obama appeared to patronize Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu on Sunday by waiting until after Israel decided to ease the blockade on the Gaza Strip before publicly inviting Netanyahu to the White House.

Israel Today 21.06.2010
I takt med kritik af Israel, myrder Tyrkiet kurdere

Many in the international community, including mainstream media outlets, have labeled Turkey's reaction to Israel's interception of a so-called "aid" flotilla to the Gaza Strip a few weeks ago as exaggerated. The latest news out of Turkey reveals that the criticism against Israel is also highly hypocritical

Haaretz 20.06.2010
Obama fastsætter dato for nyt møde med Netanyahu

U.S. president to host PM at the White House on July 6, to discuss Israel's easing of Gaza blockade.

Israel-info 20.06.2010
Pro-Israel side på Facebook hackes

Ikke alle mennesker kan acceptere, at nogle mennesker åbenlyst, eksempelvis på det sociale medie Facebook, viser deres støtte til Israel.
Senest, er den danske støtteside til Israel på Facebook ved navn ”Støt Israel” blevet hacket.
- Vi opdagede tirsdag morgen (15.6.2010) at vores Facebook profil "Støt Israel" er blevet hacket - og hele profilen, indhold, film og samtlige ca 500 medlemmer er forsvundet, siger Yvette Espersen, som står bag siden.
Hun oplyser at der arbejdes på at en ny side kommer op og køre og at Facebook er blevet kontaktet.

Terrorism-info 20.06.2010
Tæt ved alle dræbte på Mavi Marmara var medlemmer af islamiske terroristorganisationer

Almost all of the casualties on board the Mavi Marmara were fully identified as members of Turkish Islamist organizations, most of them of a radical and anti-Western nature. About half of those killed had declared their wish to die as martyrs (shaheeds).

Israel Today 20.06.2010
Libanesisk flåde mod Gaza skal være bemandet af kvinder

A Lebanese ship preparing to set sail from Beirut to break the Israeli maritime blockade of Gaza is crewed entirely by women.

Ynetnews 20.06.2010
Israel vil udvide nødhjælpen til Gaza med 30 procent

Shortly after announcement on easing of blockade, coordinator of government activities in territories tells Palestinians Israel prepared to raise number of trucks entering Strip each day from 100 to 130. MK Hasson: PM sending dangerous message that terrorism pays off

Miami Herald 18.06.2010
Forandring er op til befolkningen i Gaza

There is something mysterious, something missing, in the burst of international pressure on Israel to lift its blockade of Gaza. Sure, it makes sense to ease the plight of Palestinians, but the most important element of the problem -- and the obvious solution to Gaza's plight -- glows in its absence from the arguments of the blockade's loudest critics.

Kristeligt Dagblad 17.06.2010
Verdens jøder genetisk nært beslægtet

Trods flere tusinde års adskillelse er jøder i både Europa og Mellemøsten nært beslægtede og har begge gener, der kan føres tilbage til Mellemøstens jøder for cirka 3000 år siden

Jerusalem Post 17.06.2010
Derfor vil Israel lempe på blokaden

Government spokesmen struggled Thursday to keep the security cabinet’s decision to ease up on the land blockade of Gaza from looking like an Israeli capitulation, saying the process of relaxing restrictions on Gaza had started months ago. World leaders from the US and the EU welcomed the move.

Kristeligt Dagblad 17.06.2010
Israel vil lempe blokaden mod Gaza

Israels regering har ved en afstemning besluttet at lempe blokaden mod Gazastriben og tillade flere varer til det Hamas-kontrollerede område

Jp.dk 17.06.2010
Hamas afviser Israels Gaza-lempelse

Meldingen fra Israel om, at blokaden mod Gazastriben vil blive lempet, er blot et forsøg på at fjerne noget af det pres, der er på israelerne udefra. Reelt vil Israel lade blokaden fortsætte

Kristeligt Dagblad 17.06.2010
Egyptisk skuespiller fordømmes for samspil med israeler

Mens israelske skuespillere drømmer om at optage film med den 32-årige skuespillerinde Liraz Charhi, er den egyptiske skuespiller Khaled Nabawys samspil med Charhi i Hollywood-filmen "Fair Game" ved at udvikle sig til et mareridt

Jp.dk 16.06.2010
10 års fængsel for at skyde israelere

Østre Landsret har stadfæstet dommen på 10 års fængsel til Wissam Freijeh, som skød mod tre israelere i Rosengårdcentret i Odense nytårsaftensdag 2008.

Reuters 16.06.2010
Tyrkiske arrangører bag nødhjælpsskibe, vil sende flere flåder af sted

A Turkish pro-Palestinian group said on Wednesday it will send another aid flotilla to Gaza next month, again trying to break an Israeli blockade after its last convoy was the target of a deadly Israeli raid in May.

Terrorism-info 16.06.2010
Beviserne strømmer ind: Sammenstød på nødhjælpsskib var nøje planlagt

This video file contains a number of clips documenting the stages of the hard core of IHH operatives aboard the Mavi Marmara preparing themselves for the violent confrontation with the IDF.

Israel Today 16.06.2010
Israel forbereder sig på flere nødhjælpsskibe

Israel's navy is on heightened alert in anticipation of the arrival of more international aid flotillas determined to break the maritime blockade of the Hamas-ruled Gaza Strip.

Kristeligt Dagblad 16.06.2010
Byen, der øver sig i normalitet

Halvandet år efter den israelske hærs offensiv i Gaza får børnene i Sderot i det sydlige Israel omsider lov at lege udenfor.

Israel Today 16.06.2010
Palæstinensere skuffede over Vestens legitimisering af Hamas

Mahmoud Abbas' Palestinian Authority may be joining in the criticism of Israel's raid on a so-called "aid" flotilla to Gaza, but they it is equally unhappy about the international community's reaction, which is legitimizing Hamas rule of the coastal territory.

Terrorism-info 16.06.2010
Aktivister på nødhjælpsskib gejlede hinanden op til angreb på IDF

During the voyage the passengers of the Mavi Marmara, especially the hard core of IHH operatives, were indoctrinated by senior figures such as IHH head Bülent Yildirim and Israeli-Arab sheikh Ra’ed Salah, a radical Islamist.

Ynetnews 16.06.2010
Arrangører bag nødhjælpsskibe havde forbindelse til Hizbollah

Though businessman, journalist deny terror group behind sail, both discovered to support Nasrallah

Israel Today 16.06.2010
Israelerne fatter interesse for Jesus

The Messianic ministry Revive Israel located just outside Jerusalem reports that its staff and partner ministries have experienced an upsurge in interest among secular and religious Israelis in the person and ministry of Yeshua (Jesus).

Terrorism-info 15.06.2010
Nyt fra konflikten 9-15 juni

This past week’s terrorist events focused on the shooting attack of an Israeli patrol car on the road from Beersheba to Jerusalem

Ynetnews 15.06.2010
Farligt at standse blokaden af Gaza

Diskin tells Knesset's Defense Committee lifting naval blockade 'major security breach' even if vessels inspected before reaching Strip; says Hamas, Islamic Jihad have some rockets 'capable of reaching Gush Dan'

Wall Street Journal 15.06.2010
Hvornår kommer der en ægte fredsflåde?

A very different story could have been written about cargo ships sailing from Turkey to the shores of Israel. A story with a better headline, telling of boats ready for peace, filled with the essence of life—water.

Israel Today 14.06.2010
Israel vil forbyde brug af undervægtige modeller

In many ways, Israel is trying its hardest to be like the rest of the world. But when it comes the health of the nation's youth, the government of Prime Minister Benjamin Netanyahu is determined to reverse some harmful Western societal practices

Kristeligt Dagblad 15.06.2010
Debat: Israel værner mod islamismen

Falder først Israel, er vejen til Europa åben og blotlagt for islamisterne, skriver Søren Espersen (DF)

Terrorism-info 14.06.2010
Fredsflåde aktivister var klar til at dø som martyrer for Allah

During and after the voyage of the flotilla, the activists on board the Mavi Marmara publicly expressed their readiness to die on board the ship at shaheeds (martyrs for the sake of Allah).

Guardian 14.06.2010
Iran sender nødhjælpsskibe til Gaza

Pro-Palestine Iranian organisation sends two aid ships in a move that may inflame relations with Israel over its Gaza blockade

BT 14.06.2010
Danmark vil sende grænsevagter til Gaza

Udenrigsminister Lene Espersen (K) er klar til at sende danske politibetjente til Gaza som grænsevagter, hvis Israel lemper på handelsblokaden.

BBC 14.06.2010
Israelsk politimand dræbt på Vestbredden

An Israeli policeman has died of injuries sustained in an attack in the West Bank.

Berlingske 13.06.2010
Israel er klar med Gazakommission

Israel nu er klar med en uafhængig, offentlig kommission med to udenlandske observatører, der skal undersøge kommandoangreb på nødhjælpsflåde til Gaza.

Terrorism-info 13.06.2010
Flere informationer om Mavi Marmara og våbnene ombord

Statements made by IDF soldiers, pictures taken aboard the Mavi Marmara, statements from passengers, information found in files on laptops seized from the ship and statements made by passengers to the media after their release, all prove that the violence employed against the IDF on board the ship was not spontaneous but rather a premeditated operation. The operation was organized beforehand by IHH and implemented by a hard core of 40 violent operatives who were taken on board specifically for the purpose.

Reuters 13.06.2010
Israel byder undersøgelse foretaget af USA velkommen om hændelse på fredsflåde

The United States on Sunday welcomed Israel's decision to begin an internal investigation into the events surrounding last month's raid on a convoy of Gaza-bound aid ships.

SFgate 13.06.2010
Debatten om fredsflåden er surrealistisk

When Israel boarded another ship bound for Gaza last weekend and escorted it to an Israeli port without incident, it demonstrated to me that both sides, Israel and the activists, hold blame for the aid-ship melee the week before.

Israel Today 13.06.2010
Youtube fjerner pro-israelsk parodi

Google's popular video-sharing site YouTube silenced a pro-Israel parody group that had gained widespread recognition in the wake of last week's Gaza flotilla raid on a flimsy copyright claim.

Arabnews 12.06.2010
Hamas: Røde Kors visit hos Shalit er ikke mulig

Hamas rejected Friday an Israeli demand to allow representatives of the International Red Cross to visit kidnapped Israeli soldier Gilad Shalit

Terrorism-info 11.06.2010
Besætningen på Mavi Marmara forberedte sammenstød med IDF

The videotaped statements of two Mavi Marmara crew members show that preparations for a violent confrontation with IDF forces were put in motion about two hours before the boarding began, when the Israeli Navy hailed the ship and told it to halt

Frontpagemag 11.06.2010
Hvornår lærer Vesten af forstå den arabiske verdens væremåde?

There is an Egyptian saying to describe a masochist who constantly chooses pain, suffering, crying, yelling and screaming at every occasion possible. It says, "They need a funeral to gratify their hunger to slap their faces.” That saying perfectly fits Arab reaction around the world to the Gaza flotilla incident. If you doubt this, just attend a funeral in the Arab world and you will see what I mean

Reuters 11.06.2010
Abbas: Håbet svinder for en tostats løsning

The concept of a Palestinian state living alongside Israel in peace and security "I fear is beginning to erode," Abbas told an audience at the Brookings Institution a day after meeting President Barack Obama.

Kristeligt Dagblad 10.06.2010
Gazaaktivister i selvransagelse

Flere aktivister erkender, at de brugte vold mod de israelske soldater på det tyrkiske nødhjælpsskib. Det var stik imod fredsaktivisternes retningslinjer, siger talsmand

State.gov 10.06.2010
USA: Hamas er skyld i Gazas situation

Secretary Clinton's visit to Colombia today/Meeting with President Uribe/Will Sign Science and Technology Agreement this afternoon/Travels to Barbados later today

Businessweek 10.06.2010
Derfor er blokaden af Gaza nødvendig

The continuing demand that Israel should agree to an investigation -- with international involvement -- of its interception of a Turkish-led flotilla to Gaza last week presupposes that Israel did something fundamentally wrong.

Israel Today 10.06.2010
Det er en skrøne at Gaza sulter

The international community is sticking to the line that the Gaza Strip is a land of destitution where famine grips nearly every family. Comparisons with World War II concentration camps are popular.

Economist 10.06.2010
Hvordan sikrer man nødhjælp og ikke våben til Gaza?

FEARING a rush of more aid flotillas, not least from Iran, and more deadly confrontations in the seas off Gaza, a plethora of policymakers on both sides of the Atlantic are examining ways of easing the sea blockade while assuaging Israel’s security worries.

Ynetnews 10.06.2010
Valg på Vestbredden udsat

Municipal West Bank vote delayed indefinitely due to inter Fatah rift over candidates

Israel Today 09.06.2010
Amerikanere bakker op om Israel

Rep. Barney Frank (D-MA) pointed out that if an organization like was operating out of Canada and threatening US citizens, "America would have a tougher blockade than Israel has."

Terrorism Info 08.06.2010
Nyt fra konflikten 2-8. juni

Intermittent rocket fire from the Gaza Strip continued targeting the western Negev. An anti-tank missile was fired at an IDF force engaged in routine security activities along the border

Terrorism Info 07.06.2010
Den arabiske verden vil sende flere "nødhjælpsskibe” til Gaza

The aftermath of the Gaza flotilla, the attention it drew from international media, and particularly the violent confrontation on the Mavi Marmara with the ensuing embarrassment
for Israel prompted many countries and organizations to declare their intentions to send additional flotillas.

Ynetnews 06.06.2010
FN burde undersøge Tyrkiets rolle med nødhjælpsskib

The so-called "peace flotilla" episode raises many questions, and most of them have to do with the role of Turkey. After all Israel behaved from beginning to end with the utmost transparency. But nobody knows exactly what went on in Turkey – how the operation was planned and what part the Turkish government played in its implementation.

Youtube 09.06.2010
Modig 16-årig forsvarer Israel foran vrede demonstranter

En ung jødisk mand i Los Angeles troppede egenhændigt op for at forsvare Israel ved en demonstration om dødsfaldene på fredsflåde

Berlingske 09.06.2010
Israel står til at løsne grebet om Gaza

Israel vil angiveligt tillade FN at transportere byggematerialer til Gaza til gengæld for international accept af en israelsk undersøgelse af aktivistdrab.

LA times 08.06.2010
At standse blokaden ville styrke Israels fjender

Abandoning the blockade now would hand a victory to Israel's enemies, and would be a blow to many countries

Haaretz 08.06.2010
Reuters anklages for at fjerne blod og våben fra billeder af fredsflåde

News agency rejects charges of biased coverage, says it reverted to use of 'original set' of images once cropping discovered.

Jerusalem Post 08.06.2010
Tyrkiets støtte af Hamas bekymrer PA

The Palestinian Authority is concerned about Turkey’s increased support for Hamas, a PA official in Ramallah said on Monday.

Wall Street Journal 08.06.2010
Tyrkiet splittet over regerings reaktion på nødhjælpsflåde

Turkey, united in its reaction to last week's events when Turkish citizens on a Gaza-bound ship were killed by Israeli defense forces, is dividing over the government's handling of the affair and the role of the Islamist charity that organized the aid convoy.

Jp.dk 08.06.2010
Tyrkiet buldrer mod Israel på topmøde

Israel er "isoleret" i regionen og vil "mærke konsekvenserne af deres fejl", siger Tyrkiets præsident, Abdullah Gül.

Honest Reporting 07.06.2010
Fredsflåde til Israel: "Tag tilbage til Auschwitz”

The latest developments and materials, including a shocking message to the IDF and more terror links to the flotilla's participants.

Ynetnews 07.06.2010
Hamas nægter at lade nødhjælp komme ind I Gaza

Goods brought by flotilla pile up in army warehouses because Hamas rejects their entrance by land

Jp.dk 07.06.2010
Israel vil undersøge sig selv for angreb

Israel vil gennemføre sin egen undersøgelse af det opsigtsvækkende angreb på en konvoj i sidste uge.

Huffington Post 07.06.2010
"Derfor støtter jeg Israel”

Of course, my position hasn't changed.
As I said the day it happened, in a fierce debate with one of Netanyahu's ministers in Tel Aviv, I continue to find the manner in which the assault against the Mavi Marmara and its flotilla was effected off the Gaza coast as "stupid."

Israel Today 07.06.2010
Den iranske hær truer med at bryde Israel-blokade

The Iranian Red Crescent on Monday announced that it had two aid ships ready to set sail for Gaza to break Israel's maritime blockade, and Iran's Revolutionary Guard offered to send its forces to thwart any Israeli attempt to intercept the vessels.

Israel Today 07.06.2010
Palæstinensere indrømmer at Gaza ikke sulter – Hamas stjæler nødhjælp

In the wake of the Gaza flotilla incident, anti-Israel activists around the world have worked to boost their message that the Gaza Strip is the most destitute place on earth, where famine and plague rule.

Israel Today 06.06.2010
Israelske soldater taget som gidsler af "fredsaktivister”

Turkey's top daily newspaper, Hurriyet on Sunday published a series of photographs that proved Israeli commandos who boarded the blockade-busting Mavi Marmara aid ship were brutally attacked and even taken hostage.

Haaretz 06.06.2010
IDF overtager control af nyt nødhjælpsskib uden sammenstød

Netanyahu: Today we saw the difference between a flotilla of peace activists - with whom we disagree, but whose right to a different opinion we respect - and a flotilla of hate organized by violent, terrorism-supporting extremists.

Israel Today 06.06.2010
Egyptere forbydes af gifte sig med israelere

Egypt's Supreme Court on Saturday upheld a ruling that orders the country's Interior Ministry to revoke the citizenship of any Egyptian who marries an Israeli citizen.

Jerusalem Post 06.06.2010
Israelske soldater: Vi havde ikke noget valg

When St.-Sgt. S. fast-roped down from an air force Black Hawk helicopter onto the Mavi Marmara Turkish passenger ship on Monday morning, he did not expect to be landing in what he called "a battlefield” and facing off against a group of "murderous mercenaries.”

sfgate 04.06.2010
Hvorfor udfører Israel blokade på Gaza?

Why does Israel maintain a blockade on the Gaza Strip and subject itself to international outcry? Simply put, we don't have much choice.

Daily News 02.06.2010
Israel overholdte international lovgivning

Although the wisdom of Israel's actions in stopping the Gaza flotilla is open to question, the legality of its actions is not. What Israel did was entirely consistent with both international and domestic law. In order to understand why, the complex events at sea must be deconstructed

Israel Today 02.06.2010
Rapport: Gaza skib havde Al Queda medlemmer ombord

Israeli intelligence revealed during a security cabinet meeting on Wednesday that most of those who attacked the Israeli boarding party on the Miva Marmara aid ship on Monday were Al Qaeda mercenaries.

Reuters 03.06.2010
Biden bakker op om Israels ret til at standse skibe på vej mod Gaza

U.S. Vice President Joe Biden on Wednesday backed Israel's right to board ships bound for Gaza to prevent weapons smuggling, but said Washington remained concerned about the plight of Palestinians there.

Berlingske 03.06.2010
Krimiforfatteren Mankell fortryder intet

Den svenske krimiforfatter Henning Mankell fik intet at vide om drabene på nødhjælpskonvojen ,før han blev løsladt.

Washington Post 03.06.2010-06-03
Israel afviser international undersøgelse af sammenstød på konvoj

Israel's military is using video confiscated from people on the Gaza-bound aid flotilla to justify opening fire during its deadly raid on the ships, drawing sharp criticism Thursday from foreign correspondents who say some of the footage was shot by journalists.

JyllandsPosten 03.06.2010
527 aktivister sendes ud af Israel

Størstedelen af de cirka 650 aktivister, som siden mandag har været tilbageholdt i Israel, er nu på vej hjem. En israelsk talsmand oplyser, at 527 personer natten til torsdag blev sendt ud af landet.

YnetNews 03.06.2010
Israels højesteret bakker op om aktion på fredsflåde

Supreme Court President Dorit Beinish flatly rejects legal suits from rightist, leftist camps on raid of pro-Palestinian flotilla en route to Gaza, harshly criticizes petitioners while defending soldiers. 'Soldiers forced to respond in order to protect their lives'

Haaretz 03.06.2010
Hamas blokerer nødhjælp ind I Gaza

Islamist groups says Israel must free all activists and agree to deliver the cargo in full before it will allow in any of the aid.

Berlingske Tidende 02.06.2010
Netanyahu: Angreb på Israel er hykleriske

Mens Israel i går frigav aktivisterne fra nødhjælps-flotillaen gik premierministeren til modangreb på den internationale fordømmelse. Samtidig nærmer et nyt irsk nødhjælpsskib sig Gaza.

YnetNews 02.06.2010
Tre ombordværende på fredsflåde drømte om ”martyrdøden”

Before boarding the Marmara, Ali Khaider Benginin told his family he dreamt of becoming a shahid. Turkish press reports two other slain flotilla participants expressed similar wish. A Dutch activist arrested on flotilla suspected of ties with Hamas, Muslim Brotherhood

BICOM 01.06.2010
UNSC vil have undersøgelse af sammenstød på fredsflåde

The United Nations Security Council held an emergency meeting yesterday, to discuss the raid carried out by Israeli forces on a flotilla of ships carrying aid to the Hamas-controlled Gaza Strip. After an emergency meeting and marathon negotiations, the 15 council members agreed early Tuesday on a statement condemning the Israeli operation and called for an independent investigation into the incident which claimed the lives of nine protesters. The statement was weaker than that initially demanded by the Palestinians, Arab states and Turkey. Israeli officials said that the loss of life was regrettable, but added that the soldiers acted in self defence.

Haaretz 01.06.2010-06-01
Lige I fælden

The troops slid from helicopters into a violent crowd, which attacked them with sticks; It's no wonder they opened fire in self-defense.


Washington Post 30.07.2010
Raket fra Gaza rammer israelsk by

Det israelske militær bekræfter, at militante palæstinensere i Gaza har affyret en raket mod den israelske by, Ashkelon.

BICOM 02.08.2010
Abbas ønsker trepartsmøde inden der indledes direkte forhandlinger

Den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas taler i øjeblikket for afholdelse af et trepartsmøde bestående af højtstående amerikanske, palæstinensiske og israelske embedsfolk, inden der indledes fornyede direkte forhandlinger mellem parterne.

BICOM 30.07.2010
Voksende sikkerhedssamarbejde mellem Israel og Palæstinenserne

Sikkerhedssamarbejde mellem de Israelske forsvarsstyrker og de palæstinensiske sikkerhedsstyrker på Vestbredden er klart forbedret.

BICOM 30.07.2010
Den Arabiske Liga giver grønt lys for direkte forhandlinger
En samling udenrigsministre fra lande i den Arabiske Liga besluttede sig i går for at godkende optagelse af direkte forhandlinger mellem Israel og de palæstinensiske myndigheder.

Israel Today 30.07.2010
Arabisk journalist: Gazas problem er ikke Israel

En journalist fra den egyptiske Al-Ahram avis har bekræftet hvad blot en håndfuld vestlige journalister har haft nok integritet til at afsløre, nemlig at Gaza faktisk ikke er under belejring, og at den undertrykkelse af de lokale palæstinensere der finder sted udføres af arabere, ikke Israel.

Israel Today 28.07.2010
Obama truer med at stoppe støtte til palæstinensisk stat

USA's præsident, Barack Obama har i hemmelighed meddelt den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas at USA vil afbryde støtten til oprettelsen af en palæstinensisk stat, hvis ikke Abbas er parat til at indlede direkte forhandlinger med Israel.

Yahoo! News 28.07.2010
Palæstinensere afviser direkte forhandlinger indtil videre

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, vil torsdag meddele den Arabiske Liga, at forhandlinger med Israel indtil videre ikke kan retfærdiggøre direkte fredsforhandlinger.

Israel Today 28.07.2010
Israels første kvindelige arabiske soldat

Korporal Elinor Joseph, en ung kristen arabisk kvinde fra det nordlige Israel, har fået en plads i en respekteret infanterienhed, hvilket gør hende til Israels første kvindelige arabiske kampsoldat nogensinde.

BICOM 28.07.2010
Hamas planlægger større militærstyrke i Gaza

Hamas’ indenrigsminister i Gaza, Fathi Hamas, udtalte i går, at autoriteterne i Gaza muligvis vil indlede dannelsen af en større sikkerhedsstyrke i området.

Yahoo! News 27.07.2010
Hamas advarer Abbas mod direkte fredsforhandlinger med Israel

Hamas advarede tirsdag den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas, mod at genoptage direkte fredsforhandlinger med Israel, da ”det kun vil være til gavn for den zionistiske besættelse”.

Israel Today 25.07.2010
Raketter fra Gaza affyret mod det sydlige Israel

Palæstinensiske terrorister med base i Gaza affyrede lørdag fire raketter og to mortergranater mod beboede områder i det sydlige Israel.

Israel Today 25.07.2010
Israelsk volleyballhold overfaldet i Tyrkiet

Det israelske kvindevolleyballhold blev lørdag overfaldet af voldelige demonstranter under en landskamp mod Serbien i den tyrkiske hovedstad Ankara.

Jerusalem Post 23.07.2010
Flåden forbereder sig på libanesisk flåde.

Et skib med kvinder og journalister klar til at sejle fra Tripoli.

BICOM 22.07.2010
Israelske diplomater forsøger at standse Libanon flåde

Israel lancerede i går en diplomatisk aktion i USA, FN, EU og Egypten for at arbejde for at forhindre en flåde der har planlagt at sejle fra Libanon til Gaza, i at forlade sin havn.

BICOM 22.07.2010
To bevæbnede palæstinensiske dræbt nær grænsen til Gaza

En israelsk kampvogn skød i går på en gruppe bevæbnede palæstinensere der var på vej mod den nordlige grænse til Gaza.

The Jerusalem Post 21.07.2010

Israel vil begrænse civile tab i fremtiden

Israel har truffet beslutningen om at reducere antallet af civile tab i fremtidige konflikter i et svar til Goldstone Rapporten der blev offentliggjort af det israelske Udenrigsministerium.

BICOM 21.07.2010
Netanyahu er parat til at løbe politiske risici for at opnå en fredsaftale

Premierminister Benjamin Netanyahu fortæller EU’s udenrigspolitiske chef Catherine Ashton, at han er parat til at løbe politiske risici for at opnå fred med palæstinenserne, så længe han ikke behøver at løbe sikkerhedsmæssige risici.

BICOM 21.07.2010
Israel ophæver rejsevarsel om Tyrkiet

Israels antiterrorbureau ophævede i går en rejsevarsel om Tyrkiet, som har været i kraft siden sidste måned.

Israel Today 20.07.2010
Tisha B'Av: Tiden er inde til at stoppe med at sørge

Titusindvis af israelske jøder samledes tirsdag ved Grædemuren i Jerusalems gamle by for at markere Tisha B’Av og offentligt begræde tabet af Israels gamle templer og ”bortgangen af den guddommelige tilstedeværelse”.

Terrorism Info 19.07.2010
Sammenligning af IHH og IDF voldsepisoder

En sammenligning af IHH voldshandlinger mod IDF under Mavi Marmara flådeepisoden (juni 2010) samt de voldshandlinger der blev udført af Lifeline 3 aktivister mod egyptiske sikkerhedsstyrker (januar 2010) viser mange ligheder – især i forhold til Tyrkiets centrale rolle og IHH’s voldelige opførsel.

Haaretz 19.07.2010
Hamas celle står bag mord på israelsk politibetjent

Yehoshua ’Shuki’ Sofer blev skudt og dræbt under et angreb på hans køretøj i de sydlige Hebron bakker.

Israel Today 19.07.2010
Undersøgelse: Israelere vil have deres tempel tilbage

Mandag aften markerede israelere begyndelsen af Tisha B’Av, den nationale sørgedag for tabet på Israels gamle templer.

Israel Today 19.07.2010
Nyt luksusindkøbscenter åbner i Gaza

Indbyggerne i Gaza – verdens mest forarmede sted, hvis man skal tro på mainstreammedierne – kunne i weekenden fejre åbningen af et nyt luksusindkøbscenter.

Israel Today 19.07.2010
Israel udpeger ny FN ambassadør

Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, udpegede i weekenden Israels nye FN ambassadør, diplomaten Meron Reuben.

BICOM 19.07.2010
Netanyahu og Lieberman mødes for at diskutere koalitionsspændinger

Premierminister og formand for Likud, Benjamin Netanyahu, mødes i dag med Israel Beiteinu formand og udenrigsminister, Avigdor Lieberman, for at løse de stigende spændinger mellem de to, som truer koalitionens spændinger.

BICOM 19.07.2010
Mubarak og Netanyahu diskuterer direkte forhandlinger

Premierminister Benjamin Netanyahu mødtes i går med Egyptens præsident Hosni Mubarak i Cairo for at snakke om udviklinger i fredsprocessen mellem Israel og palæstinenserne.

Haaretz 18.07.2010
Israel planlægger at forbedre Gazas vand og elektricitetsinfrastruktur

I et møde med EU’s udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, siger Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, at Israel leder efter seriøse partnere til at forbedre den økonomiske situation i Gaza.

Israel Today 18.07.2010
Palæstinensisk leder knuser amerikanske forhandlinger om direkte fredsaftale

Den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas, har ikke bare afvist en amerikansk anmodning om at genoptage direkte fredsforhandlinger med Israel, han har også fremlagt et nyt krav der næsten vil umuliggøre genoptagelse af direkte forhandlinger.

Jerusalem Post 16.07.2010
Israel til FN: ’Vestbredden er udenfor vores grænser’

Delegation: ’Vi kan ikke håndhæve menneskerettigheder i områder vi ikke kan kontrollere.’

Haaretz 16.07.2010
Nye biler signalerer bedre livsvilkår på Vestbredden.

Et voksende antal bilforhandlere i byer som Nablus og Jenin afspejler den økonomiske vækst der finder sted på Vestbredden.

BICOM 16.07.2010
Meningsmåling: Flertal af amerikanere ville bakke op om Israelsk angreb på Iran

Ifølge en rapport i Haaretz i dag, viser en meningsmåling, at mere end halvdelen af alle amerikanere ville bakke op om et israelsk militærangreb på Iran.

Haaretz 15.07.2010
Amerikansk embedsmand: ’Vi vil fortsat sikre Israel, både militært og diplomatisk.

Ved en reception for det udgående israelske FN delegat, Shalev, udtalte det amerikanske delegat, Susan Rice, at Washington fortsat er 100 % dedikeret til Israels sikkerhed.

Israel Today 15.07.2010
Knesset svarer igen på palæstinensisk boykot

Knesset gennemførte onsdag de indledende faser af en ny lov der skal forhindre overførsler af penge til de palæstinensiske autoriteter hvis disse fortsætter deres nuværende boykot af jødisk fremstillede varer og ydelser.

Haaretz.com 15.07.2010
Palæstinensiske ledere lægger låg på voldtægtsforsøg på amerikansk aktivist

Et fremtrædende medlem af den palæstinensiske protestbevægelse i Umm Salamuna – en landsby syd for Betlehem, mistænkes for voldtægtsforsøg på en muslimsk amerikansk fredsaktivist, som har boet i landsbyen mens hun har støttet protestbevægelsen.

Israel Today 15.07.2010
Libysk skib lander i Egypten i stedet for Gaza
Endnu en krise til søs blev afværget onsdag, da et libysk nødhjælpsskib traf beslutningen om ikke at udfordre Israels havneblokade af Gaza, og i stedet landede ved den egyptiske havn i El-Arish.

Israel Today 15.07.2010
Israel står fortsat over for regelmæssige terrorforsøg

Israel ser umiddelbart ud til at nyde en længere pause fra palæstinensisk terror, men en rapport fra Israel National News gør opmærksom på, at det lave antal voldssituationer ikke skyldes manglende forsøg, men derimod den stærke indsats fra IDF.

Israel Today 14.07.2010
Jerusalem og Tel Aviv er de bedste steder at besøge i Mellemøsten

Travel and Leisure Magazine har kåret Jerusalem som den bedste by at besøge i Mellemøsten og Afrika i sommer- og efterårssæsonen.

Honest Reporting 14.07.2010
Israel angribes i medicinsk journal

The Lancet har udgivet en flerartikelserie om palæstinensisk sundhed, som er skrevet af Israelboycottere, og som overskrider accepterede medicinske normer.

Israel Today 13.07.2010
Jødiske masser kræver ret til Tempelbjerget

Mere end 10.000 israelske jøder samledes mandag ved foden af Tempelbjerget i Jerusalem for at minde deres egen regering og det internationale samfund om, at det hellige sted tilhører dem.

YAHOO! News 12.07.2010
Advokater indleder sag imod Israel med marokkansk anklager

En gruppe advokater rejste mandag et juridisk krav om, at ledende israelske personer skal anholdes hvis de nogensinde sætter fod i Marokko, som svar på den jødiske stats offensiv i Gaza for 18 måneder siden.

New York Times 12.07.2010
Israelsk militær afgør, at drab var berettigede

En israelsk militærundersøgelse af den maritime overtagelse af en flåde med kurs mod Gaza for seks uger siden har afgjort, at missionen var plaget af fejlplanlægning, dårlig efterretning og koordinering, men at drabene på ni tyrkere ombord på flåden var berettigede.

Israel Today 12.07.2010
‘Hadet til Israel vokser sig større
Israels FN ambassadør, Gabriela Shalev, advarede søndag, at hadet til Israel i FN’s lokaler er ved at nå nye højder.

Israel Today 12.07.2010
Iranere til Israel: ‘Bomb os!’
Verdensmedierne har tegnet et billede af Israel og Iran som de værste fjender, og at den islamiske republik er samlet i kampen mod Israel, men så simpel er virkeligheden ikke.

Jerusalem Post 12.07.2010
Uzi Arad: USA dedikeret til Israels sikkerhed

I en tale til Knessets Udenrigspolitik- og Forsvarskomité siger Uzi Arad, at USA’s præsident, Barack Obama ”åbent” har bekræftet, at USA ikke vil tillade, at ”Israels sikkerhed udfordres”.

Haaretz.com 12.07.2010
Højesteret klar til at udvide undersøgelse af Gaza flåde

Den israelske højesteret åbnede mandag op for den autoritet, som Turkel Kommissionen der undersøger Israels omstridte angreb på flåden der havde retning mod Gaza, har.

Haaretz.com 12.07.2010
Politiet anholder lederen af ’Women of the Wall’ for at have bedt med en Torahen ved muren

Anat Hoffman, lederen for en kvindelig bønnegruppe, er blevet anholdt for at holde en Torah rulle ved Grædemuren. Dette strider mod højesterets afgørelse der forhindrer kvinder i at gøre dette.

Israel Today 11.07.2010
Libysk skib forventes at udfordre Gaza blokade
Et libysk fragtskib der sejlede ud fra Grækenland søndag forventes nu at udfordre Israels maritime blokade af Gaza.

Israel Today 11.07.2010
Israel ønsker fred – palæstinensere siger ‘ikke endnu’
I interviews med amerikanske medier i weekenden efter sit besøg i det Hvide Hus, genbekræftede Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, at han er parat til at genindlede øjeblikkelige forhandlinger med den palæstinensiske leder Mahmoud Abbas for at nå frem til en endelig fredsaftale.

Terrorism Info 11.07.2010
Intern tyrkisk kritik af Hamas-aktiviteter i Tyrkiet

Der er opstået intern kritik af styret i Tyrkiet for, at det tillader Hamas og det Muslimske Broderskab at udføre politisk propagandaaktiviteter på tyrkisk jord og påvirke offentlige holdninger om Israel og vesten.

Israel-Info 09.07.2010
Danmark del af pels-krig i Israel
Et april-brev fra udenrigsminister Lene Espersen til sin israelske kollega - samt det faktum, at Danmarks ambassadør i Israel, Lise-Lotte Plesner er i familie med Knesset-medlem Yohanan Plesner, har betydet, at Danmark er blevet en vital del af en pels-krig i Israel. Sagen er, at et flertal af det israelske folk - hele 87 procent - støtter et lovforslag om at forbyde brug af pels i landet. Den Internationale Koalition mod Pelse indgik i den forbindelse fornylig et kompromis med Israels ortodokse partier, skriver Kristeligt Dagblad. I en længere periode har koalitionen forsøgt at få vedtaget en lov mod brugen af pelse i Israel, men er hidtil stødt på modstand fra ortodokse kredse, der blandt andet bruger pels fra mink til deres hatte. Kompromiset betød, at det ville være muligt at få vedtaget loven, der støttes af 87 procent af befolkningen. Men den udvikling er Danmark, ifølge koalitionen, nu godt i gang med at spænde ben for, fordi danske minkfarme leverer pels til de ortodokse hatte. Jane Halevy, der er grundlægger af Den InternationaleKoalition mod Pelse i Is- rael, beskylder Knesset- medlem Yohanan Plesner, der er i familie med Danmarks ambassadør i Tel Aviv, Lise-Lotte Plesner, for at gøre sin familie en tjeneste ved at varetage Danmarks interesser i sagen. "En folkevalgt politiker bør repræsentere flertallet af befolkningen og afholde sig fra at misbruge sin stilling til at varetage sine egne og familiens interesser," siger Jane Halevy. Lovforslaget mod brug af pelse er fremsat af Ronit Tirosh, der er medlem af det samme Kadima-parti som Yohanan Plesner. Men for nylig tog Yohanan Plesner sagen op med Israels handelsminister Benjamin Ben Eliezer og har tilsyneladende overbevist ham om, at lovforslaget ikke er en god idé. Den udvikling kommer i kølvandet af et brev, udenrigsminister Lene Espersen (K) den 19. april 2010 sendte til Benjamin Ben Eliezer, hvori hun beder om hans hjælp til at bekæmpe lovforslaget."Jeg er meget bekymret for et muligt forbud mod pelshandel, som ikke kun vil skade danske interesser, men også vores fælles interesse i åbne markeder og den frie handels principper. Det er derfor, jeg beder om din hjælp," står der i brevet. Lene Espersen tilføjer samtidig, at pelsindustrien i Danmark beskæftiger 25.000 personer med en årlig omsætning på omkring fem milliarder kroner. Folketingsmedlem Christian H. Hansen mener, at de tal er overdrevne, men han mener også, at Danmark har et moralsk problem ved at modsætte sig det israelske lovforslag. "Hvor er vores moral som mennesker, når vi holder vilde dyr indespærret i bure," spørger Christian H. Hansen, der samtidig mener, at det israelske lovforslag kan være et glimrende eksempel til efterfølgelse for andre lande. Danmarks indblanding i sagen om det israelske lovforslag kritiseres fra flere sider i Israel. "Vi har åbenbart nået et punkt, hvor lovforslag i Knesset først skal godkendes af Danmark. Den danske regering støttes af pelsavlere, som udenrigsministeren lader sig presse af. Herefter sætter hun sin ambassadør på sagen, som igen aktiverer sin "dukke", Yohanan Ples- ner, i det israelske parlament, skriver Koalition mod Pelse om sagen. Nitzan Horowitz fra partiet Meretz har sendt et brev til Lene Espersen, hvori han beder Danmark blande sig uden om sagen."Helt alvorligt, fru minister. Israel er et varmt og fugtigt land. Vi har virkelig ikke brug for pelse. Og de, der stadig vil klæde sig i pels, kan bruge syntetiske varer. Der er ingen grund til at torturere og dræbe dyr for den sag," skriver Nitzan Horowitz..

Berlingske 09.07.2010
Ahmadinejad inddrager Israel i atomstrid

USA skal klargøre sine synspunkter i forhold til Israels atomvåben, hvis der skal indledes nye forhandlinger om Irans atomprogram, siger den iranske præsident.

Israel Today 08.07.2010
Palestinian leader calls for Arab invasion of Israel

Palestinian leader Mahmoud Abbas, branded a "moderate" by the international community, let his true colors show during a recent meeting with writers and journalists when he stated that he would favor a pan-Arab military offensive against the Jewish state.

Berlingske 08.07.2010
Netanyahu vil forhandle om bosættelser

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, melder sig klar til at forhandle om israelske bosættelser, hvis palæstinenserne indleder direkte samtaler.

Telegraph 07.07.2010
Mahmoud Abbas cool on calls for resumption of direct peace talks with Israel

Mahmoud Abbas, the president of the Palestinian Authority, said further progress was needed before direct peace talks with Israel could be resumed, after Barack Obama called for a move towards direct negotiations.

New York Times 07.07.2010
U.S. and Israel Shift Attention to Peace Process

President Obama said Tuesday that he expected direct negotiations between Israelis and Palestinians to begin "well before” a moratorium on settlement construction expired at the end of September, and Prime Minister Benjamin Netanyahu of Israel pledged to take "concrete steps” in the coming weeks to get the talks moving.

Israel Today 07.07.2010
Hamas rounds up 'traitors' in Gaza

Hamas security forces announced on Tuesday that during raids over the past week they had captured five Gaza residents accused of assisting Israel in its anti-terror operations.

Haaretz.com 07.07.2010
Report: Secret document affirms U.S.-Israel nuclear partnership

According to Army Radio, the U.S. has reportedly pledged to sell Israel materials used to produce electricity, as well as nuclear technology and other supplies.

Intelligence and Terrorism Information Center 06.07.2010
Injured on Mavi Marmara identified as IHH activists
Most of the injured in the confrontation on board the Mavi Marmara have been positively identified as activists of IHH and Turkish organizations collaborating with it, most probably Islamist by nature. The findings are consistent with our inquiry into the identity of the nine people killed on board the Mavi Marmara.

06.07.2010 TV2
Nyhederne
Israel giver detaljer for Gaza-lempelser
Israelerne og palæstinenserne er mødtes på regeringsniveau forud for den amerikanske præsidents besøg i Jerusalem. Israel frigiver detaljer om Gaza-lempelser.

Israel today 05.07.2010
Netanyahu forventes at udvide tiden for fastfrysning af bosættelser

When Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu visits the White House this week, he is expected to offer US President Barack Obama an extension to the self-imposed 10-month Jewish building freeze in Judea and Samaria, which is scheduled to expire in late September.

Honestreporting 05.07.2010
CNN’s redaktør hepper på Hizbollah
CNN's Senior Editor of Mideast Affairs professes her respect for an extremist sheikh and spiritual father of a terrorist organization.

Washington Post 05.07.2010
Israel vil have direkte fredsforhandlinger med palæstinenserne
Israel's prime minister on Sunday endorsed a U.S. call for direct peace talks with the Palestinians, seeking to set a positive tone as he heads to the White House this week for talks with President Barack Obama.

Haaretz 04.07.2010
5000 marcherer for Shalit I Tel Aviv
Demonstration calling for release of captured IDF soldier has already caused severe traffic disturbances during the morning rush hour.

Israel Today 04.07.2010
FN chef frygter krig mellem Israel og Hizbollah I nær fremtid
UN Secretary-General Ban Ki-moon on Friday warned that Israel and the Lebanese terrorist militia Hizballah may go to war again in the very near future.

Israel Today 01.07.2010
Søn af Hamas får asyl i USA

Mosab Yousef, the son of one of Hamas' founders and a former undercover spy for Israel, has been granted asylum in the US after successfully battling a Department of Homeland Security effort to deport him.

Jerusalem Post 01.07.2010
Abbas: Grænserne skal tilbage til før 1967

The Palestinians won’t open direct negotiations with Israel unless progress is first made on the issues of borders and security, Palestinian Authority President Mahmoud Abbas told US special Middle East envoy George Mitchell on Thursday.

TV2 Nyheder 01.07.2010
Israel og Tyrkiet holder hemmeligt møde
I et forsøg på at forbedre forholdet mellem Tyrkiet og Israel efter Israels angreb på et tyrkisk skib har ministre fra de to lande holdt et hemmeligt møde.

Jyllands-Posten 01.07.2010
Propaganda forklædt som ekspertudsagn
Danmarks Radio har i mange år praktiseret at lade indædte Israel-kritikere fremstå som uvildige mellemøsteksperter. Den hyppigst brugte, Michael Irving Jensen fra Københavns Universitet, er også den mest rabiate.

Haaretz 30.06.2010
Barak to meet Palestinian PM; the objective - direct peace talks
At joint press conference with George Mitchell, Defense Minister says 'our demand is that neither side set preconditions'

Washington Post 30.06.2010
At White House, Obama and Saudi king discuss Guantanamo and Mideast peace process
Broaching a sensitive subject, President Obama assured the visiting king of Saudi Arabia on Tuesday that he remains committed to closing the U.S. military prison at Guantanamo Bay, Cuba, a continuing source of friction between their governments.

Israel Today 30.06.2010
Gaza rocket destroys Israeli factory
Palestinian terrorists operating out of the Gaza Strip fired a rocket into southern Israel early Wednesday morning seriously damaging a local packaging plant. There were no injuries in the attack, which occurred during the pre-dawn hours.

Haaretz.com 30.06.2010
Israel steadily increasing number of aid trucks allowed into Gaza
Starting Wednesday, Israel will let in 150 trucks per day, a 50 percent increase over the number before the government’s decision to ease the civilian blockade on Gaza.

Jerusalem Post 29.06.2010
Hamas Leader: More Israelis Will Be Kidnapped If Demands Not Met
Hamas plans to kidnap more IDF soldiers and the price for captive Israeli soldier Gilad Shalit will increase if Israel doesn't meet its demands for a prisoner swap, Damascus-based Hamas chief Khaled Mashaal warned on Monday.

Israel Today 29.06.2010
Massive march for Gilad Shalit continues toward Jerusalem

Some 10,000 Israelis have taken part in the first half of an 11-day march from northern Israel to Jerusalem to pressure the government of Prime Minister Benjamin Netanyahu to meet Hamas demands for the release of abducted soldier Gilad Shalit.

Guardian 27.06.2010
Hamas warns Palestinians against collaborating with Israel

Gaza campaign includes posters, murals, radio broadcasts and religious speeches, and runs alongside amnesty for informants

Jerusalem Post 25.06.2010
Tony Blair: Israel's Experience of the Last Ten Years Changed Its Outlook on Peace

In an interview published on Friday, Quartet Middle East envoy Tony Blair said: "It was only when I came back to this after leaving office [as British prime minister] that I understood the impact of the [second] intifada and the disengagement from Gaza on the Israeli mindset. The combination of those two things fundamentally changed the way Israelis look at this situation. Their position now is to say, 'Show us that if we make peace, it's a genuine, lasting peace with a Palestinian state that we can predict, that is stable, and that is a secure partner for us. Show us that, and we'll give it a go. But if you can't show us that, the experience of the last ten years makes us very doubtful.'

Jerusalem Post 25.06.2010
Shalit nu holdt kidnappet i fire år

Barak reiterates freeing Schalit is key gov't goal, while Noam Schalit pleads with int'l community in Rome to help his son

Kristeligt Dagblad 25.06.2010
Israel inviterer udenrigsministre til Gaza

Israel vil tillade Italiens udenrigsminister og seks af hans europæiske kolleger at rejse til Gazastriben for at vurdere den humanitære situation i området

Jerusalem Post 25.06.2010
IDF vil øge lasten til Gaza med 200 procent

UN official praises new policy; activists urge full Karni opening.

Israel Today 24.06.2010
Rapport: Israel og USA forbereder krig mod Iran

A flurry of news reports over the past week indicate that Israel and the US are readying for an imminent military strike on Iran's nuclear facilities.

Haaretz 23.06.2010
Netanyahu til aktivister: Sejl til Teheran, ikke Gaza

Prime minister says the real human rights violations are in Iran, warns that Israel's legitimacy is under attack.

LA times 23.06.2010
Peres: Israels politik er nødvendig for sikkerheden

The Israeli president says the Gaza blockade was put in place to protect the Jewish state from terrorism, and those who haven't faced terrorism do not understand the need for such an action.

Israel Today 23.06.2010
Israel lægger nye planer for hvordan de civile bliver skånet i kampen mod Hamas

Over the past couple months Israel's army has drawn up a new set of battle plans for the next time it is forced to invade the Hamas-ruled Gaza Strip, the Jerusalem Post reported.

The Scotsman 23.06.2010
Iran vil sende "nødhjælpsskib” til Gaza

IRAN is planning to send a blockade-busting ship carrying aid and pro-Palestinian activists to Gaza, Tehran announced yesterday.

Ynetnews 23.06.2010
Israel affyrer ny spion-satellit

Israel boosts space presence: Ofek 9 satellite launched from central Israel Air Force base; security official says Jewish State now has several satellites operating simultaneously, thereby boosting results considerably

Terrorism.info 22.06.2010
Islamisten Bülent Yildirim og hans rolle I fredsflåde sammenstødet

Portrait of Bülent Yildirim, leader of the radical Islamic Turkish IHH and his central role in preparing the aid convoy and violent confrontation with the IDF

Terrorism-info 22.06.2010
Planlagt "nødhjælpsskib” fra Libanon får støtte fra Hizbollah

The aid flotilla planned to set sail from Lebanon is supported by Syria and Hezbollah. Its organizer, Yasser Qashlaq, called for "getting rid of the remainder of the garbage of Europe” [the Jews in Israel] and sending them back to their "homelands.”

Terrorism-info 22.06.2010
Nyt fra konflikten: 16-22 juni

Two additional ships are expected to set sail from Lebanon for Cyprus in the coming days, and from there to sail to the Gaza Strip. Two fairly minor Lebanese organizations and several lightweight activists with no particular standing in internal Lebanese affairs are responsible for dispatching the ships

Buisnessweek 22.06.2010
Netanyahu vil opstarte direkte fredsforhandlinger med Abbas

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu called earlier today on Palestinian Authority President Mahmoud Abbas to immediately start direct peace talks.

Jerusalem Post 21.06.2010
Det internationale samfund beskytter Hamas

Easing’ the Gaza blockade will create a revolutionary, Iran-backed, genocidal and anti-Semitic Islamist statelet on the Mediterranean

TIME 18.06.2010
Hvordan er israelernes holdning til Gaza?

Until the flotilla fiasco, the blockade of Gaza was not a matter of great concern to the Israeli public.
And Thursday's decision by Israel's government to loosen its grip on the flow of goods into the territory — vague on specifics and heavy on conspicuous intent — was aimed squarely at a world watching from beyond missile range.

Kristeligt Dagblad 22.06.2010
Skærpet kamp mellem Israels ortodokse og sekulære

Israels højesteret tager et uventet opgør med racisme og diskrimination i ortodokse skoler. 40 forældre er beordret i fængsel for at insistere på særlige klasser for jøder med europæisk baggrund

National Post 21.06.2010
FN fordømmer Israel først og undersøger bagefter

I don’t suppose the world needs to remember Rwanda to note how sluggish in the face of imminent horror the United Nations is and can be.

Haaretz 21.06.2010
Netanyahu: Beslutning om at lempe på blokade vil svække Hamas

Prime Minister tells Knesset Foreign Affairs and Defense Committee that easing civilian blockade allows Israel to focus on real security concerns.

Israel Today 21.06.2010
Obama belønner Netanyahu for god opførsel I Gaza

US President Barack Obama appeared to patronize Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu on Sunday by waiting until after Israel decided to ease the blockade on the Gaza Strip before publicly inviting Netanyahu to the White House.

Israel Today 21.06.2010
I takt med kritik af Israel, myrder Tyrkiet kurdere

Many in the international community, including mainstream media outlets, have labeled Turkey's reaction to Israel's interception of a so-called "aid" flotilla to the Gaza Strip a few weeks ago as exaggerated. The latest news out of Turkey reveals that the criticism against Israel is also highly hypocritical

Haaretz 20.06.2010
Obama fastsætter dato for nyt møde med Netanyahu

U.S. president to host PM at the White House on July 6, to discuss Israel's easing of Gaza blockade.

Israel-info 20.06.2010
Pro-Israel side på Facebook hackes

Ikke alle mennesker kan acceptere, at nogle mennesker åbenlyst, eksempelvis på det sociale medie Facebook, viser deres støtte til Israel.
Senest, er den danske støtteside til Israel på Facebook ved navn ”Støt Israel” blevet hacket.
- Vi opdagede tirsdag morgen (15.6.2010) at vores Facebook profil "Støt Israel" er blevet hacket - og hele profilen, indhold, film og samtlige ca 500 medlemmer er forsvundet, siger Yvette Espersen, som står bag siden.
Hun oplyser at der arbejdes på at en ny side kommer op og køre og at Facebook er blevet kontaktet.

Terrorism-info 20.06.2010
Tæt ved alle dræbte på Mavi Marmara var medlemmer af islamiske terroristorganisationer

Almost all of the casualties on board the Mavi Marmara were fully identified as members of Turkish Islamist organizations, most of them of a radical and anti-Western nature. About half of those killed had declared their wish to die as martyrs (shaheeds).

Israel Today 20.06.2010
Libanesisk flåde mod Gaza skal være bemandet af kvinder

A Lebanese ship preparing to set sail from Beirut to break the Israeli maritime blockade of Gaza is crewed entirely by women.

Ynetnews 20.06.2010
Israel vil udvide nødhjælpen til Gaza med 30 procent

Shortly after announcement on easing of blockade, coordinator of government activities in territories tells Palestinians Israel prepared to raise number of trucks entering Strip each day from 100 to 130. MK Hasson: PM sending dangerous message that terrorism pays off

Miami Herald 18.06.2010
Forandring er op til befolkningen i Gaza

There is something mysterious, something missing, in the burst of international pressure on Israel to lift its blockade of Gaza. Sure, it makes sense to ease the plight of Palestinians, but the most important element of the problem -- and the obvious solution to Gaza's plight -- glows in its absence from the arguments of the blockade's loudest critics.

Kristeligt Dagblad 17.06.2010
Verdens jøder genetisk nært beslægtet

Trods flere tusinde års adskillelse er jøder i både Europa og Mellemøsten nært beslægtede og har begge gener, der kan føres tilbage til Mellemøstens jøder for cirka 3000 år siden

Jerusalem Post 17.06.2010
Derfor vil Israel lempe på blokaden

Government spokesmen struggled Thursday to keep the security cabinet’s decision to ease up on the land blockade of Gaza from looking like an Israeli capitulation, saying the process of relaxing restrictions on Gaza had started months ago. World leaders from the US and the EU welcomed the move.

Kristeligt Dagblad 17.06.2010
Israel vil lempe blokaden mod Gaza

Israels regering har ved en afstemning besluttet at lempe blokaden mod Gazastriben og tillade flere varer til det Hamas-kontrollerede område

Jp.dk 17.06.2010
Hamas afviser Israels Gaza-lempelse

Meldingen fra Israel om, at blokaden mod Gazastriben vil blive lempet, er blot et forsøg på at fjerne noget af det pres, der er på israelerne udefra. Reelt vil Israel lade blokaden fortsætte

Kristeligt Dagblad 17.06.2010
Egyptisk skuespiller fordømmes for samspil med israeler

Mens israelske skuespillere drømmer om at optage film med den 32-årige skuespillerinde Liraz Charhi, er den egyptiske skuespiller Khaled Nabawys samspil med Charhi i Hollywood-filmen "Fair Game" ved at udvikle sig til et mareridt

Jp.dk 16.06.2010
10 års fængsel for at skyde israelere

Østre Landsret har stadfæstet dommen på 10 års fængsel til Wissam Freijeh, som skød mod tre israelere i Rosengårdcentret i Odense nytårsaftensdag 2008.

Reuters 16.06.2010
Tyrkiske arrangører bag nødhjælpsskibe, vil sende flere flåder af sted

A Turkish pro-Palestinian group said on Wednesday it will send another aid flotilla to Gaza next month, again trying to break an Israeli blockade after its last convoy was the target of a deadly Israeli raid in May.

Terrorism-info 16.06.2010
Beviserne strømmer ind: Sammenstød på nødhjælpsskib var nøje planlagt

This video file contains a number of clips documenting the stages of the hard core of IHH operatives aboard the Mavi Marmara preparing themselves for the violent confrontation with the IDF.

Israel Today 16.06.2010
Israel forbereder sig på flere nødhjælpsskibe

Israel's navy is on heightened alert in anticipation of the arrival of more international aid flotillas determined to break the maritime blockade of the Hamas-ruled Gaza Strip.

Kristeligt Dagblad 16.06.2010
Byen, der øver sig i normalitet

Halvandet år efter den israelske hærs offensiv i Gaza får børnene i Sderot i det sydlige Israel omsider lov at lege udenfor.

Israel Today 16.06.2010
Palæstinensere skuffede over Vestens legitimisering af Hamas

Mahmoud Abbas' Palestinian Authority may be joining in the criticism of Israel's raid on a so-called "aid" flotilla to Gaza, but they it is equally unhappy about the international community's reaction, which is legitimizing Hamas rule of the coastal territory.

Terrorism-info 16.06.2010
Aktivister på nødhjælpsskib gejlede hinanden op til angreb på IDF

During the voyage the passengers of the Mavi Marmara, especially the hard core of IHH operatives, were indoctrinated by senior figures such as IHH head Bülent Yildirim and Israeli-Arab sheikh Ra’ed Salah, a radical Islamist.

Ynetnews 16.06.2010
Arrangører bag nødhjælpsskibe havde forbindelse til Hizbollah

Though businessman, journalist deny terror group behind sail, both discovered to support Nasrallah

Israel Today 16.06.2010
Israelerne fatter interesse for Jesus

The Messianic ministry Revive Israel located just outside Jerusalem reports that its staff and partner ministries have experienced an upsurge in interest among secular and religious Israelis in the person and ministry of Yeshua (Jesus).

Terrorism-info 15.06.2010
Nyt fra konflikten 9-15 juni

This past week’s terrorist events focused on the shooting attack of an Israeli patrol car on the road from Beersheba to Jerusalem

Ynetnews 15.06.2010
Farligt at standse blokaden af Gaza

Diskin tells Knesset's Defense Committee lifting naval blockade 'major security breach' even if vessels inspected before reaching Strip; says Hamas, Islamic Jihad have some rockets 'capable of reaching Gush Dan'

Wall Street Journal 15.06.2010
Hvornår kommer der en ægte fredsflåde?

A very different story could have been written about cargo ships sailing from Turkey to the shores of Israel. A story with a better headline, telling of boats ready for peace, filled with the essence of life—water.

Israel Today 14.06.2010
Israel vil forbyde brug af undervægtige modeller

In many ways, Israel is trying its hardest to be like the rest of the world. But when it comes the health of the nation's youth, the government of Prime Minister Benjamin Netanyahu is determined to reverse some harmful Western societal practices

Kristeligt Dagblad 15.06.2010
Debat: Israel værner mod islamismen

Falder først Israel, er vejen til Europa åben og blotlagt for islamisterne, skriver Søren Espersen (DF)

Terrorism-info 14.06.2010
Fredsflåde aktivister var klar til at dø som martyrer for Allah

During and after the voyage of the flotilla, the activists on board the Mavi Marmara publicly expressed their readiness to die on board the ship at shaheeds (martyrs for the sake of Allah).

Guardian 14.06.2010
Iran sender nødhjælpsskibe til Gaza

Pro-Palestine Iranian organisation sends two aid ships in a move that may inflame relations with Israel over its Gaza blockade

BT 14.06.2010
Danmark vil sende grænsevagter til Gaza

Udenrigsminister Lene Espersen (K) er klar til at sende danske politibetjente til Gaza som grænsevagter, hvis Israel lemper på handelsblokaden.

BBC 14.06.2010
Israelsk politimand dræbt på Vestbredden

An Israeli policeman has died of injuries sustained in an attack in the West Bank.

Berlingske 13.06.2010
Israel er klar med Gazakommission

Israel nu er klar med en uafhængig, offentlig kommission med to udenlandske observatører, der skal undersøge kommandoangreb på nødhjælpsflåde til Gaza.

Terrorism-info 13.06.2010
Flere informationer om Mavi Marmara og våbnene ombord

Statements made by IDF soldiers, pictures taken aboard the Mavi Marmara, statements from passengers, information found in files on laptops seized from the ship and statements made by passengers to the media after their release, all prove that the violence employed against the IDF on board the ship was not spontaneous but rather a premeditated operation. The operation was organized beforehand by IHH and implemented by a hard core of 40 violent operatives who were taken on board specifically for the purpose.

Reuters 13.06.2010
Israel byder undersøgelse foretaget af USA velkommen om hændelse på fredsflåde

The United States on Sunday welcomed Israel's decision to begin an internal investigation into the events surrounding last month's raid on a convoy of Gaza-bound aid ships.

SFgate 13.06.2010
Debatten om fredsflåden er surrealistisk

When Israel boarded another ship bound for Gaza last weekend and escorted it to an Israeli port without incident, it demonstrated to me that both sides, Israel and the activists, hold blame for the aid-ship melee the week before.

Israel Today 13.06.2010
Youtube fjerner pro-israelsk parodi

Google's popular video-sharing site YouTube silenced a pro-Israel parody group that had gained widespread recognition in the wake of last week's Gaza flotilla raid on a flimsy copyright claim.

Arabnews 12.06.2010
Hamas: Røde Kors visit hos Shalit er ikke mulig

Hamas rejected Friday an Israeli demand to allow representatives of the International Red Cross to visit kidnapped Israeli soldier Gilad Shalit

Terrorism-info 11.06.2010
Besætningen på Mavi Marmara forberedte sammenstød med IDF

The videotaped statements of two Mavi Marmara crew members show that preparations for a violent confrontation with IDF forces were put in motion about two hours before the boarding began, when the Israeli Navy hailed the ship and told it to halt

Frontpagemag 11.06.2010
Hvornår lærer Vesten af forstå den arabiske verdens væremåde?

There is an Egyptian saying to describe a masochist who constantly chooses pain, suffering, crying, yelling and screaming at every occasion possible. It says, "They need a funeral to gratify their hunger to slap their faces.” That saying perfectly fits Arab reaction around the world to the Gaza flotilla incident. If you doubt this, just attend a funeral in the Arab world and you will see what I mean

Reuters 11.06.2010
Abbas: Håbet svinder for en tostats løsning

The concept of a Palestinian state living alongside Israel in peace and security "I fear is beginning to erode," Abbas told an audience at the Brookings Institution a day after meeting President Barack Obama.

Kristeligt Dagblad 10.06.2010
Gazaaktivister i selvransagelse

Flere aktivister erkender, at de brugte vold mod de israelske soldater på det tyrkiske nødhjælpsskib. Det var stik imod fredsaktivisternes retningslinjer, siger talsmand

State.gov 10.06.2010
USA: Hamas er skyld i Gazas situation

Secretary Clinton's visit to Colombia today/Meeting with President Uribe/Will Sign Science and Technology Agreement this afternoon/Travels to Barbados later today

Businessweek 10.06.2010
Derfor er blokaden af Gaza nødvendig

The continuing demand that Israel should agree to an investigation -- with international involvement -- of its interception of a Turkish-led flotilla to Gaza last week presupposes that Israel did something fundamentally wrong.

Israel Today 10.06.2010
Det er en skrøne at Gaza sulter

The international community is sticking to the line that the Gaza Strip is a land of destitution where famine grips nearly every family. Comparisons with World War II concentration camps are popular.

Economist 10.06.2010
Hvordan sikrer man nødhjælp og ikke våben til Gaza?

FEARING a rush of more aid flotillas, not least from Iran, and more deadly confrontations in the seas off Gaza, a plethora of policymakers on both sides of the Atlantic are examining ways of easing the sea blockade while assuaging Israel’s security worries.

Ynetnews 10.06.2010
Valg på Vestbredden udsat

Municipal West Bank vote delayed indefinitely due to inter Fatah rift over candidates

Israel Today 09.06.2010
Amerikanere bakker op om Israel

Rep. Barney Frank (D-MA) pointed out that if an organization like was operating out of Canada and threatening US citizens, "America would have a tougher blockade than Israel has."

Terrorism Info 08.06.2010
Nyt fra konflikten 2-8. juni

Intermittent rocket fire from the Gaza Strip continued targeting the western Negev. An anti-tank missile was fired at an IDF force engaged in routine security activities along the border

Terrorism Info 07.06.2010
Den arabiske verden vil sende flere "nødhjælpsskibe” til Gaza

The aftermath of the Gaza flotilla, the attention it drew from international media, and particularly the violent confrontation on the Mavi Marmara with the ensuing embarrassment
for Israel prompted many countries and organizations to declare their intentions to send additional flotillas.

Ynetnews 06.06.2010
FN burde undersøge Tyrkiets rolle med nødhjælpsskib

The so-called "peace flotilla" episode raises many questions, and most of them have to do with the role of Turkey. After all Israel behaved from beginning to end with the utmost transparency. But nobody knows exactly what went on in Turkey – how the operation was planned and what part the Turkish government played in its implementation.

Youtube 09.06.2010
Modig 16-årig forsvarer Israel foran vrede demonstranter

En ung jødisk mand i Los Angeles troppede egenhændigt op for at forsvare Israel ved en demonstration om dødsfaldene på fredsflåde

Berlingske 09.06.2010
Israel står til at løsne grebet om Gaza

Israel vil angiveligt tillade FN at transportere byggematerialer til Gaza til gengæld for international accept af en israelsk undersøgelse af aktivistdrab.

LA times 08.06.2010
At standse blokaden ville styrke Israels fjender

Abandoning the blockade now would hand a victory to Israel's enemies, and would be a blow to many countries

Haaretz 08.06.2010
Reuters anklages for at fjerne blod og våben fra billeder af fredsflåde

News agency rejects charges of biased coverage, says it reverted to use of 'original set' of images once cropping discovered.

Jerusalem Post 08.06.2010
Tyrkiets støtte af Hamas bekymrer PA

The Palestinian Authority is concerned about Turkey’s increased support for Hamas, a PA official in Ramallah said on Monday.

Wall Street Journal 08.06.2010
Tyrkiet splittet over regerings reaktion på nødhjælpsflåde

Turkey, united in its reaction to last week's events when Turkish citizens on a Gaza-bound ship were killed by Israeli defense forces, is dividing over the government's handling of the affair and the role of the Islamist charity that organized the aid convoy.

Jp.dk 08.06.2010
Tyrkiet buldrer mod Israel på topmøde

Israel er "isoleret" i regionen og vil "mærke konsekvenserne af deres fejl", siger Tyrkiets præsident, Abdullah Gül.

Honest Reporting 07.06.2010
Fredsflåde til Israel: "Tag tilbage til Auschwitz”

The latest developments and materials, including a shocking message to the IDF and more terror links to the flotilla's participants.

Ynetnews 07.06.2010
Hamas nægter at lade nødhjælp komme ind I Gaza

Goods brought by flotilla pile up in army warehouses because Hamas rejects their entrance by land

Jp.dk 07.06.2010
Israel vil undersøge sig selv for angreb

Israel vil gennemføre sin egen undersøgelse af det opsigtsvækkende angreb på en konvoj i sidste uge.

Huffington Post 07.06.2010
"Derfor støtter jeg Israel”

Of course, my position hasn't changed.
As I said the day it happened, in a fierce debate with one of Netanyahu's ministers in Tel Aviv, I continue to find the manner in which the assault against the Mavi Marmara and its flotilla was effected off the Gaza coast as "stupid."

Israel Today 07.06.2010
Den iranske hær truer med at bryde Israel-blokade

The Iranian Red Crescent on Monday announced that it had two aid ships ready to set sail for Gaza to break Israel's maritime blockade, and Iran's Revolutionary Guard offered to send its forces to thwart any Israeli attempt to intercept the vessels.

Israel Today 07.06.2010
Palæstinensere indrømmer at Gaza ikke sulter – Hamas stjæler nødhjælp

In the wake of the Gaza flotilla incident, anti-Israel activists around the world have worked to boost their message that the Gaza Strip is the most destitute place on earth, where famine and plague rule.

Israel Today 06.06.2010
Israelske soldater taget som gidsler af "fredsaktivister”

Turkey's top daily newspaper, Hurriyet on Sunday published a series of photographs that proved Israeli commandos who boarded the blockade-busting Mavi Marmara aid ship were brutally attacked and even taken hostage.

Haaretz 06.06.2010
IDF overtager control af nyt nødhjælpsskib uden sammenstød

Netanyahu: Today we saw the difference between a flotilla of peace activists - with whom we disagree, but whose right to a different opinion we respect - and a flotilla of hate organized by violent, terrorism-supporting extremists.

Israel Today 06.06.2010
Egyptere forbydes af gifte sig med israelere

Egypt's Supreme Court on Saturday upheld a ruling that orders the country's Interior Ministry to revoke the citizenship of any Egyptian who marries an Israeli citizen.

Jerusalem Post 06.06.2010
Israelske soldater: Vi havde ikke noget valg

When St.-Sgt. S. fast-roped down from an air force Black Hawk helicopter onto the Mavi Marmara Turkish passenger ship on Monday morning, he did not expect to be landing in what he called "a battlefield” and facing off against a group of "murderous mercenaries.”

sfgate 04.06.2010
Hvorfor udfører Israel blokade på Gaza?

Why does Israel maintain a blockade on the Gaza Strip and subject itself to international outcry? Simply put, we don't have much choice.

Daily News 02.06.2010
Israel overholdte international lovgivning

Although the wisdom of Israel's actions in stopping the Gaza flotilla is open to question, the legality of its actions is not. What Israel did was entirely consistent with both international and domestic law. In order to understand why, the complex events at sea must be deconstructed

Israel Today 02.06.2010
Rapport: Gaza skib havde Al Queda medlemmer ombord

Israeli intelligence revealed during a security cabinet meeting on Wednesday that most of those who attacked the Israeli boarding party on the Miva Marmara aid ship on Monday were Al Qaeda mercenaries.

Reuters 03.06.2010
Biden bakker op om Israels ret til at standse skibe på vej mod Gaza

U.S. Vice President Joe Biden on Wednesday backed Israel's right to board ships bound for Gaza to prevent weapons smuggling, but said Washington remained concerned about the plight of Palestinians there.

Berlingske 03.06.2010
Krimiforfatteren Mankell fortryder intet

Den svenske krimiforfatter Henning Mankell fik intet at vide om drabene på nødhjælpskonvojen ,før han blev løsladt.

Washington Post 03.06.2010-06-03
Israel afviser international undersøgelse af sammenstød på konvoj

Israel's military is using video confiscated from people on the Gaza-bound aid flotilla to justify opening fire during its deadly raid on the ships, drawing sharp criticism Thursday from foreign correspondents who say some of the footage was shot by journalists.

JyllandsPosten 03.06.2010
527 aktivister sendes ud af Israel

Størstedelen af de cirka 650 aktivister, som siden mandag har været tilbageholdt i Israel, er nu på vej hjem. En israelsk talsmand oplyser, at 527 personer natten til torsdag blev sendt ud af landet.

YnetNews 03.06.2010
Israels højesteret bakker op om aktion på fredsflåde

Supreme Court President Dorit Beinish flatly rejects legal suits from rightist, leftist camps on raid of pro-Palestinian flotilla en route to Gaza, harshly criticizes petitioners while defending soldiers. 'Soldiers forced to respond in order to protect their lives'

Haaretz 03.06.2010
Hamas blokerer nødhjælp ind I Gaza

Islamist groups says Israel must free all activists and agree to deliver the cargo in full before it will allow in any of the aid.

Berlingske Tidende 02.06.2010
Netanyahu: Angreb på Israel er hykleriske

Mens Israel i går frigav aktivisterne fra nødhjælps-flotillaen gik premierministeren til modangreb på den internationale fordømmelse. Samtidig nærmer et nyt irsk nødhjælpsskib sig Gaza.

YnetNews 02.06.2010
Tre ombordværende på fredsflåde drømte om ”martyrdøden”

Before boarding the Marmara, Ali Khaider Benginin told his family he dreamt of becoming a shahid. Turkish press reports two other slain flotilla participants expressed similar wish. A Dutch activist arrested on flotilla suspected of ties with Hamas, Muslim Brotherhood

BICOM 01.06.2010
UNSC vil have undersøgelse af sammenstød på fredsflåde

The United Nations Security Council held an emergency meeting yesterday, to discuss the raid carried out by Israeli forces on a flotilla of ships carrying aid to the Hamas-controlled Gaza Strip. After an emergency meeting and marathon negotiations, the 15 council members agreed early Tuesday on a statement condemning the Israeli operation and called for an independent investigation into the incident which claimed the lives of nine protesters. The statement was weaker than that initially demanded by the Palestinians, Arab states and Turkey. Israeli officials said that the loss of life was regrettable, but added that the soldiers acted in self defence.

Haaretz 01.06.2010-06-01
Lige I fælden

The troops slid from helicopters into a violent crowd, which attacked them with sticks; It's no wonder they opened fire in self-defense.


Washington Post 30.07.2010


Raket fra Gaza rammer israelsk by


Det israelske militær bekræfter, at militante palæstinensere i Gaza har affyret en raket mod den israelske by, Ashkelon.


 


BICOM 02.08.2010


Abbas ønsker trepartsmøde inden der indledes direkte forhandlinger


Den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas taler i øjeblikket for afholdelse af et trepartsmøde bestående af højtstående amerikanske, palæstinensiske og israelske embedsfolk, inden der indledes fornyede direkte forhandlinger mellem parterne.


 


BICOM 30.07.2010


Voksende sikkerhedssamarbejde mellem Israel og Palæstinenserne


Sikkerhedssamarbejde mellem de Israelske forsvarsstyrker og de palæstinensiske sikkerhedsstyrker på Vestbredden er klart forbedret.


 


BICOM 30.07.2010


Den Arabiske Liga giver grønt lys for direkte forhandlingerEn samling udenrigsministre fra lande i den Arabiske Liga besluttede sig i går for at godkende optagelse af direkte forhandlinger mellem Israel og de palæstinensiske myndigheder.

Israel Today 30.07.2010


Arabisk journalist: Gazas problem er ikke Israel


En journalist fra den egyptiske Al-Ahram avis har bekræftet hvad blot en håndfuld vestlige journalister har haft nok integritet til at afsløre, nemlig at Gaza faktisk ikke er under belejring, og at den undertrykkelse af de lokale palæstinensere der finder sted udføres af arabere, ikke Israel.


 


Israel Today 28.07.2010


Obama truer med at stoppe støtte til palæstinensisk stat


USA's præsident, Barack Obama har i hemmelighed meddelt den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas at USA vil afbryde støtten til oprettelsen af en palæstinensisk stat, hvis ikke Abbas er parat til at indlede direkte forhandlinger med Israel.


 


Yahoo! News 28.07.2010


Palæstinensere afviser direkte forhandlinger indtil videre


Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, vil torsdag meddele den Arabiske Liga, at forhandlinger med Israel indtil videre ikke kan retfærdiggøre direkte fredsforhandlinger.


 


Israel Today 28.07.2010


Israels første kvindelige arabiske soldat


Korporal Elinor Joseph, en ung kristen arabisk kvinde fra det nordlige Israel, har fået en plads i en respekteret infanterienhed, hvilket gør hende til Israels første kvindelige arabiske kampsoldat nogensinde.


 


BICOM 28.07.2010


Hamas planlægger større militærstyrke i Gaza


Hamas’ indenrigsminister i Gaza, Fathi Hamas, udtalte i går, at autoriteterne i Gaza muligvis vil indlede dannelsen af en større sikkerhedsstyrke i området.


 


Yahoo! News 27.07.2010


Hamas advarer Abbas mod direkte fredsforhandlinger med Israel


Hamas advarede tirsdag den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas, mod at genoptage direkte fredsforhandlinger med Israel, da ”det kun vil være til gavn for den zionistiske besættelse”.


 


Israel Today 25.07.2010


Raketter fra Gaza affyret mod det sydlige Israel


Palæstinensiske terrorister med base i Gaza affyrede lørdag fire raketter og to mortergranater mod beboede områder i det sydlige Israel.


 


Israel Today 25.07.2010


Israelsk volleyballhold overfaldet i Tyrkiet


Det israelske kvindevolleyballhold blev lørdag overfaldet af voldelige demonstranter under en landskamp mod Serbien i den tyrkiske hovedstad Ankara.


 


Jerusalem Post 23.07.2010


Flåden forbereder sig på libanesisk flåde.


Et skib med kvinder og journalister klar til at sejle fra Tripoli.


 


BICOM 22.07.2010


Israelske diplomater forsøger at standse Libanon flåde


Israel lancerede i går en diplomatisk aktion i USA, FN, EU og Egypten for at arbejde for at forhindre en flåde der har planlagt at sejle fra Libanon til Gaza, i at forlade sin havn.


 


BICOM 22.07.2010


To bevæbnede palæstinensiske dræbt nær grænsen til Gaza


En israelsk kampvogn skød i går på en gruppe bevæbnede palæstinensere der var på vej mod den nordlige grænse til Gaza.The Jerusalem Post 21.07.2010


Israel vil begrænse civile tab i fremtiden


Israel har truffet beslutningen om at reducere antallet af civile tab i fremtidige konflikter i et svar til Goldstone Rapporten der blev offentliggjort af det israelske Udenrigsministerium.


 


BICOM 21.07.2010


Netanyahu er parat til at løbe politiske risici for at opnå en fredsaftale


Premierminister Benjamin Netanyahu fortæller EU’s udenrigspolitiske chef Catherine Ashton, at han er parat til at løbe politiske risici for at opnå fred med palæstinenserne, så længe han ikke behøver at løbe sikkerhedsmæssige risici.


 


BICOM 21.07.2010


Israel ophæver rejsevarsel om Tyrkiet


Israels antiterrorbureau ophævede i går en rejsevarsel om Tyrkiet, som har været i kraft siden sidste måned.


 


Israel Today 20.07.2010


Tisha B'Av: Tiden er inde til at stoppe med at sørge


Titusindvis af israelske jøder samledes tirsdag ved Grædemuren i Jerusalems gamle by for at markere Tisha B’Av og offentligt begræde tabet af Israels gamle templer og ”bortgangen af den guddommelige tilstedeværelse”.


 


Terrorism Info 19.07.2010


Sammenligning af IHH og IDF voldsepisoder


En sammenligning af IHH voldshandlinger mod IDF under Mavi Marmara flådeepisoden (juni 2010) samt de voldshandlinger der blev udført af Lifeline 3 aktivister mod egyptiske sikkerhedsstyrker (januar 2010) viser mange ligheder – især i forhold til Tyrkiets centrale rolle og IHH’s voldelige opførsel.


 


Haaretz 19.07.2010


Hamas celle står bag mord på israelsk politibetjent


Yehoshua ’Shuki’ Sofer blev skudt og dræbt under et angreb på hans køretøj i de sydlige Hebron bakker.

Israel Today 19.07.2010


Undersøgelse: Israelere vil have deres tempel tilbage


Mandag aften markerede israelere begyndelsen af Tisha B’Av, den nationale sørgedag for tabet på Israels gamle templer.


 


Israel Today 19.07.2010


Nyt luksusindkøbscenter åbner i Gaza


Indbyggerne i Gaza – verdens mest forarmede sted, hvis man skal tro på mainstreammedierne – kunne i weekenden fejre åbningen af et nyt luksusindkøbscenter.


 


Israel Today 19.07.2010


Israel udpeger ny FN ambassadør


Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, udpegede i weekenden Israels nye FN ambassadør, diplomaten Meron Reuben.


 


BICOM 19.07.2010


Netanyahu og Lieberman mødes for at diskutere koalitionsspændinger


Premierminister og formand for Likud, Benjamin Netanyahu, mødes i dag med Israel Beiteinu formand og udenrigsminister, Avigdor Lieberman, for at løse de stigende spændinger mellem de to, som truer koalitionens spændinger.


 


BICOM 19.07.2010


Mubarak og Netanyahu diskuterer direkte forhandlinger


Premierminister Benjamin Netanyahu mødtes i går med Egyptens præsident Hosni Mubarak i Cairo for at snakke om udviklinger i fredsprocessen mellem Israel og palæstinenserne.

Haaretz 18.07.2010


Israel planlægger at forbedre Gazas vand og elektricitetsinfrastruktur


I et møde med EU’s udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, siger Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, at Israel leder efter seriøse partnere til at forbedre den økonomiske situation i Gaza.

Israel Today 18.07.2010


Palæstinensisk leder knuser amerikanske forhandlinger om direkte fredsaftale


Den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas, har ikke bare afvist en amerikansk anmodning om at genoptage direkte fredsforhandlinger med Israel, han har også fremlagt et nyt krav der næsten vil umuliggøre genoptagelse af direkte forhandlinger.

Jerusalem Post 16.07.2010


Israel til FN: ’Vestbredden er udenfor vores grænser’


Delegation: ’Vi kan ikke håndhæve menneskerettigheder i områder vi ikke kan kontrollere.’

Haaretz 16.07.2010


Nye biler signalerer bedre livsvilkår på Vestbredden.


Et voksende antal bilforhandlere i byer som Nablus og Jenin afspejler den økonomiske vækst der finder sted på Vestbredden.


 


BICOM 16.07.2010


Meningsmåling: Flertal af amerikanere ville bakke op om Israelsk angreb på Iran


Ifølge en rapport i Haaretz i dag, viser en meningsmåling, at mere end halvdelen af alle amerikanere ville bakke op om et israelsk militærangreb på Iran.

Haaretz 15.07.2010


Amerikansk embedsmand: ’Vi vil fortsat sikre Israel, både militært og diplomatisk.


Ved en reception for det udgående israelske FN delegat, Shalev, udtalte det amerikanske delegat, Susan Rice, at Washington fortsat er 100 % dedikeret til Israels sikkerhed.

Israel Today 15.07.2010


Knesset svarer igen på palæstinensisk boykot


Knesset gennemførte onsdag de indledende faser af en ny lov der skal forhindre overførsler af penge til de palæstinensiske autoriteter hvis disse fortsætter deres nuværende boykot af jødisk fremstillede varer og ydelser.

Haaretz.com 15.07.2010


Palæstinensiske ledere lægger låg på voldtægtsforsøg på amerikansk aktivist


Et fremtrædende medlem af den palæstinensiske protestbevægelse i Umm Salamuna – en landsby syd for Betlehem, mistænkes for voldtægtsforsøg på en muslimsk amerikansk fredsaktivist, som har boet i landsbyen mens hun har støttet protestbevægelsen.

Israel Today 15.07.2010


Libysk skib lander i Egypten i stedet for Gaza


Endnu en krise til søs blev afværget onsdag, da et libysk nødhjælpsskib traf beslutningen om ikke at udfordre Israels havneblokade af Gaza, og i stedet landede ved den egyptiske havn i El-Arish.

Israel Today 15.07.2010


Israel står fortsat over for regelmæssige terrorforsøg


Israel ser umiddelbart ud til at nyde en længere pause fra palæstinensisk terror, men en rapport fra Israel National News gør opmærksom på, at det lave antal voldssituationer ikke skyldes manglende forsøg, men derimod den stærke indsats fra IDF.

Israel Today 14.07.2010


Jerusalem og Tel Aviv er de bedste steder at besøge i Mellemøsten


Travel and Leisure Magazine har kåret Jerusalem som den bedste by at besøge i Mellemøsten og Afrika i sommer- og efterårssæsonen.

Honest Reporting 14.07.2010


Israel angribes i medicinsk journal


The Lancet har udgivet en flerartikelserie om palæstinensisk sundhed, som er skrevet af Israelboycottere, og som overskrider accepterede medicinske normer.

Israel Today 13.07.2010


Jødiske masser kræver ret til Tempelbjerget


Mere end 10.000 israelske jøder samledes mandag ved foden af Tempelbjerget i Jerusalem for at minde deres egen regering og det internationale samfund om, at det hellige sted tilhører dem.

YAHOO! News 12.07.2010


Advokater indleder sag imod Israel med marokkansk anklager


En gruppe advokater rejste mandag et juridisk krav om, at ledende israelske personer skal anholdes hvis de nogensinde sætter fod i Marokko, som svar på den jødiske stats offensiv i Gaza for 18 måneder siden.

New York Times 12.07.2010


Israelsk militær afgør, at drab var berettigede


En israelsk militærundersøgelse af den maritime overtagelse af en flåde med kurs mod Gaza for seks uger siden har afgjort, at missionen var plaget af fejlplanlægning, dårlig efterretning og koordinering, men at drabene på ni tyrkere ombord på flåden var berettigede.

Israel Today 12.07.2010


‘Hadet til Israel vokser sig større


Israels FN ambassadør, Gabriela Shalev, advarede søndag, at hadet til Israel i FN’s lokaler er ved at nå nye højder.

Israel Today 12.07.2010


Iranere til Israel: ‘Bomb os!’


Verdensmedierne har tegnet et billede af Israel og Iran som de værste fjender, og at den islamiske republik er samlet i kampen mod Israel, men så simpel er virkeligheden ikke.

Jerusalem Post 12.07.2010


Uzi Arad: USA dedikeret til Israels sikkerhed


I en tale til Knessets Udenrigspolitik- og Forsvarskomité siger Uzi Arad, at USA’s præsident, Barack Obama ”åbent” har bekræftet, at USA ikke vil tillade, at ”Israels sikkerhed udfordres”.

Haaretz.com 12.07.2010


Højesteret klar til at udvide undersøgelse af Gaza flåde


Den israelske højesteret åbnede mandag op for den autoritet, som Turkel Kommissionen der undersøger Israels omstridte angreb på flåden der havde retning mod Gaza, har.

Haaretz.com 12.07.2010


Politiet anholder lederen af ’Women of the Wall’ for at have bedt med en Torahen ved muren


Anat Hoffman, lederen for en kvindelig bønnegruppe, er blevet anholdt for at holde en Torah rulle ved Grædemuren. Dette strider mod højesterets afgørelse der forhindrer kvinder i at gøre dette.

Israel Today 11.07.2010


Libysk skib forventes at udfordre Gaza blokade


Et libysk fragtskib der sejlede ud fra Grækenland søndag forventes nu at udfordre Israels maritime blokade af Gaza.

Israel Today 11.07.2010


Israel ønsker fred – palæstinensere siger ‘ikke endnu’


I interviews med amerikanske medier i weekenden efter sit besøg i det Hvide Hus, genbekræftede Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, at han er parat til at genindlede øjeblikkelige forhandlinger med den palæstinensiske leder Mahmoud Abbas for at nå frem til en endelig fredsaftale.

Terrorism Info 11.07.2010


Intern tyrkisk kritik af Hamas-aktiviteter i Tyrkiet


Der er opstået intern kritik af styret i Tyrkiet for, at det tillader Hamas og det Muslimske Broderskab at udføre politisk propagandaaktiviteter på tyrkisk jord og påvirke offentlige holdninger om Israel og vesten.

Israel-Info 09.07.2010


Danmark del af pels-krig i Israel


Et april-brev fra udenrigsminister Lene Espersen til sin israelske kollega - samt det faktum, at Danmarks ambassadør i Israel, Lise-Lotte Plesner er i familie med Knesset-medlem Yohanan Plesner, har betydet, at Danmark er blevet en vital del af en pels-krig i Israel. Sagen er, at et flertal af det israelske folk - hele 87 procent - støtter et lovforslag om at forbyde brug af pels i landet. Den Internationale Koalition mod Pelse indgik i den forbindelse fornylig et kompromis med Israels ortodokse partier, skriver Kristeligt Dagblad. I en længere periode har koalitionen forsøgt at få vedtaget en lov mod brugen af pelse i Israel, men er hidtil stødt på modstand fra ortodokse kredse, der blandt andet bruger pels fra mink til deres hatte. Kompromiset betød, at det ville være muligt at få vedtaget loven, der støttes af 87 procent af befolkningen. Men den udvikling er Danmark, ifølge koalitionen, nu godt i gang med at spænde ben for, fordi danske minkfarme leverer pels til de ortodokse hatte. Jane Halevy, der er grundlægger af Den InternationaleKoalition mod Pelse i Is- rael, beskylder Knesset- medlem Yohanan Plesner, der er i familie med Danmarks ambassadør i Tel Aviv, Lise-Lotte Plesner, for at gøre sin familie en tjeneste ved at varetage Danmarks interesser i sagen. "En folkevalgt politiker bør repræsentere flertallet af befolkningen og afholde sig fra at misbruge sin stilling til at varetage sine egne og familiens interesser," siger Jane Halevy. Lovforslaget mod brug af pelse er fremsat af Ronit Tirosh, der er medlem af det samme Kadima-parti som Yohanan Plesner. Men for nylig tog Yohanan Plesner sagen op med Israels handelsminister Benjamin Ben Eliezer og har tilsyneladende overbevist ham om, at lovforslaget ikke er en god idé. Den udvikling kommer i kølvandet af et brev, udenrigsminister Lene Espersen (K) den 19. april 2010 sendte til Benjamin Ben Eliezer, hvori hun beder om hans hjælp til at bekæmpe lovforslaget."Jeg er meget bekymret for et muligt forbud mod pelshandel, som ikke kun vil skade danske interesser, men også vores fælles interesse i åbne markeder og den frie handels principper. Det er derfor, jeg beder om din hjælp," står der i brevet. Lene Espersen tilføjer samtidig, at pelsindustrien i Danmark beskæftiger 25.000 personer med en årlig omsætning på omkring fem milliarder kroner. Folketingsmedlem Christian H. Hansen mener, at de tal er overdrevne, men han mener også, at Danmark har et moralsk problem ved at modsætte sig det israelske lovforslag. "Hvor er vores moral som mennesker, når vi holder vilde dyr indespærret i bure," spørger Christian H. Hansen, der samtidig mener, at det israelske lovforslag kan være et glimrende eksempel til efterfølgelse for andre lande. Danmarks indblanding i sagen om det israelske lovforslag kritiseres fra flere sider i Israel. "Vi har åbenbart nået et punkt, hvor lovforslag i Knesset først skal godkendes af Danmark. Den danske regering støttes af pelsavlere, som udenrigsministeren lader sig presse af. Herefter sætter hun sin ambassadør på sagen, som igen aktiverer sin "dukke", Yohanan Ples- ner, i det israelske parlament, skriver Koalition mod Pelse om sagen. Nitzan Horowitz fra partiet Meretz har sendt et brev til Lene Espersen, hvori han beder Danmark blande sig uden om sagen."Helt alvorligt, fru minister. Israel er et varmt og fugtigt land. Vi har virkelig ikke brug for pelse. Og de, der stadig vil klæde sig i pels, kan bruge syntetiske varer. Der er ingen grund til at torturere og dræbe dyr for den sag," skriver Nitzan Horowitz..

Berlingske 09.07.2010


Ahmadinejad inddrager Israel i atomstrid


USA skal klargøre sine synspunkter i forhold til Israels atomvåben, hvis der skal indledes nye forhandlinger om Irans atomprogram, siger den iranske præsident.

Israel Today 08.07.2010


Palestinian leader calls for Arab invasion of Israel


Palestinian leader Mahmoud Abbas, branded a "moderate" by the international community, let his true colors show during a recent meeting with writers and journalists when he stated that he would favor a pan-Arab military offensive against the Jewish state.

Berlingske 08.07.2010


Netanyahu vil forhandle om bosættelser


Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, melder sig klar til at forhandle om israelske bosættelser, hvis palæstinenserne indleder direkte samtaler.

Telegraph 07.07.2010


Mahmoud Abbas cool on calls for resumption of direct peace talks with Israel


Mahmoud Abbas, the president of the Palestinian Authority, said further progress was needed before direct peace talks with Israel could be resumed, after Barack Obama called for a move towards direct negotiations.

New York Times 07.07.2010


U.S. and Israel Shift Attention to Peace Process


President Obama said Tuesday that he expected direct negotiations between Israelis and Palestinians to begin "well before” a moratorium on settlement construction expired at the end of September, and Prime Minister Benjamin Netanyahu of Israel pledged to take "concrete steps” in the coming weeks to get the talks moving.

Israel Today 07.07.2010


Hamas rounds up 'traitors' in Gaza


Hamas security forces announced on Tuesday that during raids over the past week they had captured five Gaza residents accused of assisting Israel in its anti-terror operations.

Haaretz.com 07.07.2010


Report: Secret document affirms U.S.-Israel nuclear partnership


According to Army Radio, the U.S. has reportedly pledged to sell Israel materials used to produce electricity, as well as nuclear technology and other supplies.

Intelligence and Terrorism Information Center 06.07.2010


Injured on Mavi Marmara identified as IHH activistsMost of the injured in the confrontation on board the Mavi Marmara have been positively identified as activists of IHH and Turkish organizations collaborating with it, most probably Islamist by nature. The findings are consistent with our inquiry into the identity of the nine people killed on board the Mavi Marmara.

06.07.2010 TV2


NyhederneIsrael giver detaljer for Gaza-lempelser


Israelerne og palæstinenserne er mødtes på regeringsniveau forud for den amerikanske præsidents besøg i Jerusalem. Israel frigiver detaljer om Gaza-lempelser.

Israel today 05.07.2010


Netanyahu forventes at udvide tiden for fastfrysning af bosættelser


When Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu visits the White House this week, he is expected to offer US President Barack Obama an extension to the self-imposed 10-month Jewish building freeze in Judea and Samaria, which is scheduled to expire in late September.

Honestreporting 05.07.2010


CNN’s redaktør hepper på Hizbollah


CNN's Senior Editor of Mideast Affairs professes her respect for an extremist sheikh and spiritual father of a terrorist organization.

Washington Post 05.07.2010


Israel vil have direkte fredsforhandlinger med palæstinenserne


Israel's prime minister on Sunday endorsed a U.S. call for direct peace talks with the Palestinians, seeking to set a positive tone as he heads to the White House this week for talks with President Barack Obama.

Haaretz 04.07.2010


5000 marcherer for Shalit I Tel Aviv


Demonstration calling for release of captured IDF soldier has already caused severe traffic disturbances during the morning rush hour.

Israel Today 04.07.2010


FN chef frygter krig mellem Israel og Hizbollah I nær fremtid


UN Secretary-General Ban Ki-moon on Friday warned that Israel and the Lebanese terrorist militia Hizballah may go to war again in the very near future.

Israel Today 01.07.2010


Søn af Hamas får asyl i USA


Mosab Yousef, the son of one of Hamas' founders and a former undercover spy for Israel, has been granted asylum in the US after successfully battling a Department of Homeland Security effort to deport him.

Jerusalem Post 01.07.2010


Abbas: Grænserne skal tilbage til før 1967


The Palestinians won’t open direct negotiations with Israel unless progress is first made on the issues of borders and security, Palestinian Authority President Mahmoud Abbas told US special Middle East envoy George Mitchell on Thursday.

TV2 Nyheder 01.07.2010


Israel og Tyrkiet holder hemmeligt møde


I et forsøg på at forbedre forholdet mellem Tyrkiet og Israel efter Israels angreb på et tyrkisk skib har ministre fra de to lande holdt et hemmeligt møde.

Jyllands-Posten 01.07.2010


Propaganda forklædt som ekspertudsagn


Danmarks Radio har i mange år praktiseret at lade indædte Israel-kritikere fremstå som uvildige mellemøsteksperter. Den hyppigst brugte, Michael Irving Jensen fra Københavns Universitet, er også den mest rabiate.

Haaretz 30.06.2010


Barak to meet Palestinian PM; the objective - direct peace talks


At joint press conference with George Mitchell, Defense Minister says 'our demand is that neither side set preconditions'

Washington Post 30.06.2010


At White House, Obama and Saudi king discuss Guantanamo and Mideast peace process


Broaching a sensitive subject, President Obama assured the visiting king of Saudi Arabia on Tuesday that he remains committed to closing the U.S. military prison at Guantanamo Bay, Cuba, a continuing source of friction between their governments.

Israel Today 30.06.2010


Gaza rocket destroys Israeli factory


Palestinian terrorists operating out of the Gaza Strip fired a rocket into southern Israel early Wednesday morning seriously damaging a local packaging plant. There were no injuries in the attack, which occurred during the pre-dawn hours.

Haaretz.com 30.06.2010


Israel steadily increasing number of aid trucks allowed into Gaza


Starting Wednesday, Israel will let in 150 trucks per day, a 50 percent increase over the number before the government’s decision to ease the civilian blockade on Gaza.

Jerusalem Post 29.06.2010


Hamas Leader: More Israelis Will Be Kidnapped If Demands Not Met


Hamas plans to kidnap more IDF soldiers and the price for captive Israeli soldier Gilad Shalit will increase if Israel doesn't meet its demands for a prisoner swap, Damascus-based Hamas chief Khaled Mashaal warned on Monday.

Israel Today 29.06.2010


Massive march for Gilad Shalit continues toward Jerusalem


Some 10,000 Israelis have taken part in the first half of an 11-day march from northern Israel to Jerusalem to pressure the government of Prime Minister Benjamin Netanyahu to meet Hamas demands for the release of abducted soldier Gilad Shalit.

Guardian 27.06.2010


Hamas warns Palestinians against collaborating with Israel


Gaza campaign includes posters, murals, radio broadcasts and religious speeches, and runs alongside amnesty for informants

Jerusalem Post 25.06.2010


Tony Blair: Israel's Experience of the Last Ten Years Changed Its Outlook on Peace


In an interview published on Friday, Quartet Middle East envoy Tony Blair said: "It was only when I came back to this after leaving office [as British prime minister] that I understood the impact of the [second] intifada and the disengagement from Gaza on the Israeli mindset. The combination of those two things fundamentally changed the way Israelis look at this situation. Their position now is to say, 'Show us that if we make peace, it's a genuine, lasting peace with a Palestinian state that we can predict, that is stable, and that is a secure partner for us. Show us that, and we'll give it a go. But if you can't show us that, the experience of the last ten years makes us very doubtful.'

Jerusalem Post 25.06.2010


Shalit nu holdt kidnappet i fire år


Barak reiterates freeing Schalit is key gov't goal, while Noam Schalit pleads with int'l community in Rome to help his son

Kristeligt Dagblad 25.06.2010


Israel inviterer udenrigsministre til Gaza


Israel vil tillade Italiens udenrigsminister og seks af hans europæiske kolleger at rejse til Gazastriben for at vurdere den humanitære situation i området

Jerusalem Post 25.06.2010


IDF vil øge lasten til Gaza med 200 procent


UN official praises new policy; activists urge full Karni opening.

Israel Today 24.06.2010


Rapport: Israel og USA forbereder krig mod Iran


A flurry of news reports over the past week indicate that Israel and the US are readying for an imminent military strike on Iran's nuclear facilities.

Haaretz 23.06.2010


Netanyahu til aktivister: Sejl til Teheran, ikke Gaza


Prime minister says the real human rights violations are in Iran, warns that Israel's legitimacy is under attack.

LA times 23.06.2010


Peres: Israels politik er nødvendig for sikkerheden


The Israeli president says the Gaza blockade was put in place to protect the Jewish state from terrorism, and those who haven't faced terrorism do not understand the need for such an action.

Israel Today 23.06.2010


Israel lægger nye planer for hvordan de civile bliver skånet i kampen mod Hamas


Over the past couple months Israel's army has drawn up a new set of battle plans for the next time it is forced to invade the Hamas-ruled Gaza Strip, the Jerusalem Post reported.

The Scotsman 23.06.2010


Iran vil sende "nødhjælpsskib” til Gaza


IRAN is planning to send a blockade-busting ship carrying aid and pro-Palestinian activists to Gaza, Tehran announced yesterday.

Ynetnews 23.06.2010


Israel affyrer ny spion-satellit


Israel boosts space presence: Ofek 9 satellite launched from central Israel Air Force base; security official says Jewish State now has several satellites operating simultaneously, thereby boosting results considerably

Terrorism.info 22.06.2010


Islamisten Bülent Yildirim og hans rolle I fredsflåde sammenstødet


Portrait of Bülent Yildirim, leader of the radical Islamic Turkish IHH and his central role in preparing the aid convoy and violent confrontation with the IDF

Terrorism-info 22.06.2010


Planlagt "nødhjælpsskib” fra Libanon får støtte fra Hizbollah


The aid flotilla planned to set sail from Lebanon is supported by Syria and Hezbollah. Its organizer, Yasser Qashlaq, called for "getting rid of the remainder of the garbage of Europe” [the Jews in Israel] and sending them back to their "homelands.”

Terrorism-info 22.06.2010


Nyt fra konflikten: 16-22 juni


Two additional ships are expected to set sail from Lebanon for Cyprus in the coming days, and from there to sail to the Gaza Strip. Two fairly minor Lebanese organizations and several lightweight activists with no particular standing in internal Lebanese affairs are responsible for dispatching the ships

Buisnessweek 22.06.2010


Netanyahu vil opstarte direkte fredsforhandlinger med Abbas


Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu called earlier today on Palestinian Authority President Mahmoud Abbas to immediately start direct peace talks.

Jerusalem Post 21.06.2010


Det internationale samfund beskytter Hamas


Easing’ the Gaza blockade will create a revolutionary, Iran-backed, genocidal and anti-Semitic Islamist statelet on the Mediterranean

TIME 18.06.2010


Hvordan er israelernes holdning til Gaza?


Until the flotilla fiasco, the blockade of Gaza was not a matter of great concern to the Israeli public.


And Thursday's decision by Israel's government to loosen its grip on the flow of goods into the territory — vague on specifics and heavy on conspicuous intent — was aimed squarely at a world watching from beyond missile range.

Kristeligt Dagblad 22.06.2010


Skærpet kamp mellem Israels ortodokse og sekulære


Israels højesteret tager et uventet opgør med racisme og diskrimination i ortodokse skoler. 40 forældre er beordret i fængsel for at insistere på særlige klasser for jøder med europæisk baggrund

National Post 21.06.2010


FN fordømmer Israel først og undersøger bagefter


I don’t suppose the world needs to remember Rwanda to note how sluggish in the face of imminent horror the United Nations is and can be.


 


Haaretz 21.06.2010


Netanyahu: Beslutning om at lempe på blokade vil svække Hamas


Prime Minister tells Knesset Foreign Affairs and Defense Committee that easing civilian blockade allows Israel to focus on real security concerns.

Israel Today 21.06.2010


Obama belønner Netanyahu for god opførsel I Gaza


US President Barack Obama appeared to patronize Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu on Sunday by waiting until after Israel decided to ease the blockade on the Gaza Strip before publicly inviting Netanyahu to the White House.

Israel Today 21.06.2010


I takt med kritik af Israel, myrder Tyrkiet kurdere


Many in the international community, including mainstream media outlets, have labeled Turkey's reaction to Israel's interception of a so-called "aid" flotilla to the Gaza Strip a few weeks ago as exaggerated. The latest news out of Turkey reveals that the criticism against Israel is also highly hypocritical

Haaretz 20.06.2010


Obama fastsætter dato for nyt møde med Netanyahu


U.S. president to host PM at the White House on July 6, to discuss Israel's easing of Gaza blockade.

Israel-info 20.06.2010


Pro-Israel side på Facebook hackes


Ikke alle mennesker kan acceptere, at nogle mennesker åbenlyst, eksempelvis på det sociale medie Facebook, viser deres støtte til Israel.


Senest, er den danske støtteside til Israel på Facebook ved navn ”Støt Israel” blevet hacket.


- Vi opdagede tirsdag morgen (15.6.2010) at vores Facebook profil "Støt Israel" er blevet hacket - og hele profilen, indhold, film og samtlige ca 500 medlemmer er forsvundet, siger Yvette Espersen, som står bag siden.


Hun oplyser at der arbejdes på at en ny side kommer op og køre og at Facebook er blevet kontaktet.

Terrorism-info 20.06.2010


Tæt ved alle dræbte på Mavi Marmara var medlemmer af islamiske terroristorganisationer


Almost all of the casualties on board the Mavi Marmara were fully identified as members of Turkish Islamist organizations, most of them of a radical and anti-Western nature. About half of those killed had declared their wish to die as martyrs (shaheeds).

Israel Today 20.06.2010


Libanesisk flåde mod Gaza skal være bemandet af kvinder


A Lebanese ship preparing to set sail from Beirut to break the Israeli maritime blockade of Gaza is crewed entirely by women.

Ynetnews 20.06.2010


Israel vil udvide nødhjælpen til Gaza med 30 procent


Shortly after announcement on easing of blockade, coordinator of government activities in territories tells Palestinians Israel prepared to raise number of trucks entering Strip each day from 100 to 130. MK Hasson: PM sending dangerous message that terrorism pays off

Miami Herald 18.06.2010


Forandring er op til befolkningen i Gaza


There is something mysterious, something missing, in the burst of international pressure on Israel to lift its blockade of Gaza. Sure, it makes sense to ease the plight of Palestinians, but the most important element of the problem -- and the obvious solution to Gaza's plight -- glows in its absence from the arguments of the blockade's loudest critics.

Kristeligt Dagblad 17.06.2010


Verdens jøder genetisk nært beslægtet


Trods flere tusinde års adskillelse er jøder i både Europa og Mellemøsten nært beslægtede og har begge gener, der kan føres tilbage til Mellemøstens jøder for cirka 3000 år siden

Jerusalem Post 17.06.2010


Derfor vil Israel lempe på blokaden


Government spokesmen struggled Thursday to keep the security cabinet’s decision to ease up on the land blockade of Gaza from looking like an Israeli capitulation, saying the process of relaxing restrictions on Gaza had started months ago. World leaders from the US and the EU welcomed the move.


 


Kristeligt Dagblad 17.06.2010


Israel vil lempe blokaden mod Gaza


Israels regering har ved en afstemning besluttet at lempe blokaden mod Gazastriben og tillade flere varer til det Hamas-kontrollerede område

Jp.dk 17.06.2010


Hamas afviser Israels Gaza-lempelse


Meldingen fra Israel om, at blokaden mod Gazastriben vil blive lempet, er blot et forsøg på at fjerne noget af det pres, der er på israelerne udefra. Reelt vil Israel lade blokaden fortsætte

Kristeligt Dagblad 17.06.2010


Egyptisk skuespiller fordømmes for samspil med israeler


Mens israelske skuespillere drømmer om at optage film med den 32-årige skuespillerinde Liraz Charhi, er den egyptiske skuespiller Khaled Nabawys samspil med Charhi i Hollywood-filmen "Fair Game" ved at udvikle sig til et mareridt

Jp.dk 16.06.2010


10 års fængsel for at skyde israelere


Østre Landsret har stadfæstet dommen på 10 års fængsel til Wissam Freijeh, som skød mod tre israelere i Rosengårdcentret i Odense nytårsaftensdag 2008.

Reuters 16.06.2010


Tyrkiske arrangører bag nødhjælpsskibe, vil sende flere flåder af sted


A Turkish pro-Palestinian group said on Wednesday it will send another aid flotilla to Gaza next month, again trying to break an Israeli blockade after its last convoy was the target of a deadly Israeli raid in May.

Terrorism-info 16.06.2010


Beviserne strømmer ind: Sammenstød på nødhjælpsskib var nøje planlagt


This video file contains a number of clips documenting the stages of the hard core of IHH operatives aboard the Mavi Marmara preparing themselves for the violent confrontation with the IDF.

Israel Today 16.06.2010


Israel forbereder sig på flere nødhjælpsskibe


Israel's navy is on heightened alert in anticipation of the arrival of more international aid flotillas determined to break the maritime blockade of the Hamas-ruled Gaza Strip.

Kristeligt Dagblad 16.06.2010


Byen, der øver sig i normalitet


Halvandet år efter den israelske hærs offensiv i Gaza får børnene i Sderot i det sydlige Israel omsider lov at lege udenfor.

Israel Today 16.06.2010


Palæstinensere skuffede over Vestens legitimisering af Hamas


Mahmoud Abbas' Palestinian Authority may be joining in the criticism of Israel's raid on a so-called "aid" flotilla to Gaza, but they it is equally unhappy about the international community's reaction, which is legitimizing Hamas rule of the coastal territory.

Terrorism-info 16.06.2010


Aktivister på nødhjælpsskib gejlede hinanden op til angreb på IDF


During the voyage the passengers of the Mavi Marmara, especially the hard core of IHH operatives, were indoctrinated by senior figures such as IHH head Bülent Yildirim and Israeli-Arab sheikh Ra’ed Salah, a radical Islamist.

Ynetnews 16.06.2010


Arrangører bag nødhjælpsskibe havde forbindelse til Hizbollah


Though businessman, journalist deny terror group behind sail, both discovered to support Nasrallah

Israel Today 16.06.2010


Israelerne fatter interesse for Jesus


The Messianic ministry Revive Israel located just outside Jerusalem reports that its staff and partner ministries have experienced an upsurge in interest among secular and religious Israelis in the person and ministry of Yeshua (Jesus).

Terrorism-info 15.06.2010


Nyt fra konflikten 9-15 juni


This past week’s terrorist events focused on the shooting attack of an Israeli patrol car on the road from Beersheba to Jerusalem

Ynetnews 15.06.2010


Farligt at standse blokaden af Gaza


Diskin tells Knesset's Defense Committee lifting naval blockade 'major security breach' even if vessels inspected before reaching Strip; says Hamas, Islamic Jihad have some rockets 'capable of reaching Gush Dan'

Wall Street Journal 15.06.2010


Hvornår kommer der en ægte fredsflåde?


A very different story could have been written about cargo ships sailing from Turkey to the shores of Israel. A story with a better headline, telling of boats ready for peace, filled with the essence of life—water.

Israel Today 14.06.2010


Israel vil forbyde brug af undervægtige modeller


In many ways, Israel is trying its hardest to be like the rest of the world. But when it comes the health of the nation's youth, the government of Prime Minister Benjamin Netanyahu is determined to reverse some harmful Western societal practices

Kristeligt Dagblad 15.06.2010


Debat: Israel værner mod islamismen


Falder først Israel, er vejen til Europa åben og blotlagt for islamisterne, skriver Søren Espersen (DF)

Terrorism-info 14.06.2010


Fredsflåde aktivister var klar til at dø som martyrer for Allah


During and after the voyage of the flotilla, the activists on board the Mavi Marmara publicly expressed their readiness to die on board the ship at shaheeds (martyrs for the sake of Allah).

Guardian 14.06.2010


Iran sender nødhjælpsskibe til Gaza


Pro-Palestine Iranian organisation sends two aid ships in a move that may inflame relations with Israel over its Gaza blockade

BT 14.06.2010


Danmark vil sende grænsevagter til Gaza


Udenrigsminister Lene Espersen (K) er klar til at sende danske politibetjente til Gaza som grænsevagter, hvis Israel lemper på handelsblokaden.

BBC 14.06.2010


Israelsk politimand dræbt på Vestbredden


An Israeli policeman has died of injuries sustained in an attack in the West Bank.

Berlingske 13.06.2010


Israel er klar med Gazakommission


Israel nu er klar med en uafhængig, offentlig kommission med to udenlandske observatører, der skal undersøge kommandoangreb på nødhjælpsflåde til Gaza.

Terrorism-info 13.06.2010


Flere informationer om Mavi Marmara og våbnene ombord


Statements made by IDF soldiers, pictures taken aboard the Mavi Marmara, statements from passengers, information found in files on laptops seized from the ship and statements made by passengers to the media after their release, all prove that the violence employed against the IDF on board the ship was not spontaneous but rather a premeditated operation. The operation was organized beforehand by IHH and implemented by a hard core of 40 violent operatives who were taken on board specifically for the purpose.

Reuters 13.06.2010


Israel byder undersøgelse foretaget af USA velkommen om hændelse på fredsflåde


The United States on Sunday welcomed Israel's decision to begin an internal investigation into the events surrounding last month's raid on a convoy of Gaza-bound aid ships.

SFgate 13.06.2010


Debatten om fredsflåden er surrealistisk


When Israel boarded another ship bound for Gaza last weekend and escorted it to an Israeli port without incident, it demonstrated to me that both sides, Israel and the activists, hold blame for the aid-ship melee the week before.

Israel Today 13.06.2010


Youtube fjerner pro-israelsk parodi


Google's popular video-sharing site YouTube silenced a pro-Israel parody group that had gained widespread recognition in the wake of last week's Gaza flotilla raid on a flimsy copyright claim.

Arabnews 12.06.2010


Hamas: Røde Kors visit hos Shalit er ikke mulig


Hamas rejected Friday an Israeli demand to allow representatives of the International Red Cross to visit kidnapped Israeli soldier Gilad Shalit

Terrorism-info 11.06.2010


Besætningen på Mavi Marmara forberedte sammenstød med IDF


The videotaped statements of two Mavi Marmara crew members show that preparations for a violent confrontation with IDF forces were put in motion about two hours before the boarding began, when the Israeli Navy hailed the ship and told it to halt

Frontpagemag 11.06.2010


Hvornår lærer Vesten af forstå den arabiske verdens væremåde?


There is an Egyptian saying to describe a masochist who constantly chooses pain, suffering, crying, yelling and screaming at every occasion possible. It says, "They need a funeral to gratify their hunger to slap their faces.” That saying perfectly fits Arab reaction around the world to the Gaza flotilla incident. If you doubt this, just attend a funeral in the Arab world and you will see what I mean

Reuters 11.06.2010


Abbas: Håbet svinder for en tostats løsning


The concept of a Palestinian state living alongside Israel in peace and security "I fear is beginning to erode," Abbas told an audience at the Brookings Institution a day after meeting President Barack Obama.

Kristeligt Dagblad 10.06.2010


Gazaaktivister i selvransagelse


Flere aktivister erkender, at de brugte vold mod de israelske soldater på det tyrkiske nødhjælpsskib. Det var stik imod fredsaktivisternes retningslinjer, siger talsmand

State.gov 10.06.2010


USA: Hamas er skyld i Gazas situation


Secretary Clinton's visit to Colombia today/Meeting with President Uribe/Will Sign Science and Technology Agreement this afternoon/Travels to Barbados later today

Businessweek 10.06.2010


Derfor er blokaden af Gaza nødvendig


The continuing demand that Israel should agree to an investigation -- with international involvement -- of its interception of a Turkish-led flotilla to Gaza last week presupposes that Israel did something fundamentally wrong.

Israel Today 10.06.2010


Det er en skrøne at Gaza sulter


The international community is sticking to the line that the Gaza Strip is a land of destitution where famine grips nearly every family. Comparisons with World War II concentration camps are popular.

Economist 10.06.2010


Hvordan sikrer man nødhjælp og ikke våben til Gaza?


FEARING a rush of more aid flotillas, not least from Iran, and more deadly confrontations in the seas off Gaza, a plethora of policymakers on both sides of the Atlantic are examining ways of easing the sea blockade while assuaging Israel’s security worries.

Ynetnews 10.06.2010


Valg på Vestbredden udsat


Municipal West Bank vote delayed indefinitely due to inter Fatah rift over candidates

Israel Today 09.06.2010


Amerikanere bakker op om Israel


Rep. Barney Frank (D-MA) pointed out that if an organization like was operating out of Canada and threatening US citizens, "America would have a tougher blockade than Israel has."

Terrorism Info 08.06.2010


Nyt fra konflikten 2-8. juni


Intermittent rocket fire from the Gaza Strip continued targeting the western Negev. An anti-tank missile was fired at an IDF force engaged in routine security activities along the border

Terrorism Info 07.06.2010


Den arabiske verden vil sende flere "nødhjælpsskibe” til Gaza


The aftermath of the Gaza flotilla, the attention it drew from international media, and particularly the violent confrontation on the Mavi Marmara with the ensuing embarrassment


for Israel prompted many countries and organizations to declare their intentions to send additional flotillas.

Ynetnews 06.06.2010


FN burde undersøge Tyrkiets rolle med nødhjælpsskib


The so-called "peace flotilla" episode raises many questions, and most of them have to do with the role of Turkey. After all Israel behaved from beginning to end with the utmost transparency. But nobody knows exactly what went on in Turkey – how the operation was planned and what part the Turkish government played in its implementation.

Youtube 09.06.2010


Modig 16-årig forsvarer Israel foran vrede demonstranter


En ung jødisk mand i Los Angeles troppede egenhændigt op for at forsvare Israel ved en demonstration om dødsfaldene på fredsflåde

Berlingske 09.06.2010


Israel står til at løsne grebet om Gaza


Israel vil angiveligt tillade FN at transportere byggematerialer til Gaza til gengæld for international accept af en israelsk undersøgelse af aktivistdrab.

LA times 08.06.2010


At standse blokaden ville styrke Israels fjender


Abandoning the blockade now would hand a victory to Israel's enemies, and would be a blow to many countries


 


Haaretz 08.06.2010


Reuters anklages for at fjerne blod og våben fra billeder af fredsflåde


News agency rejects charges of biased coverage, says it reverted to use of 'original set' of images once cropping discovered.

Jerusalem Post 08.06.2010


Tyrkiets støtte af Hamas bekymrer PA


The Palestinian Authority is concerned about Turkey’s increased support for Hamas, a PA official in Ramallah said on Monday.

Wall Street Journal 08.06.2010


Tyrkiet splittet over regerings reaktion på nødhjælpsflåde


Turkey, united in its reaction to last week's events when Turkish citizens on a Gaza-bound ship were killed by Israeli defense forces, is dividing over the government's handling of the affair and the role of the Islamist charity that organized the aid convoy.

Jp.dk 08.06.2010


Tyrkiet buldrer mod Israel på topmøde


Israel er "isoleret" i regionen og vil "mærke konsekvenserne af deres fejl", siger Tyrkiets præsident, Abdullah Gül.

Honest Reporting 07.06.2010


Fredsflåde til Israel: "Tag tilbage til Auschwitz”


The latest developments and materials, including a shocking message to the IDF and more terror links to the flotilla's participants.

Ynetnews 07.06.2010


Hamas nægter at lade nødhjælp komme ind I Gaza


Goods brought by flotilla pile up in army warehouses because Hamas rejects their entrance by land

Jp.dk 07.06.2010


Israel vil undersøge sig selv for angreb


Israel vil gennemføre sin egen undersøgelse af det opsigtsvækkende angreb på en konvoj i sidste uge.

Huffington Post 07.06.2010


"Derfor støtter jeg Israel”


Of course, my position hasn't changed.


As I said the day it happened, in a fierce debate with one of Netanyahu's ministers in Tel Aviv, I continue to find the manner in which the assault against the Mavi Marmara and its flotilla was effected off the Gaza coast as "stupid."

Israel Today 07.06.2010


Den iranske hær truer med at bryde Israel-blokade


The Iranian Red Crescent on Monday announced that it had two aid ships ready to set sail for Gaza to break Israel's maritime blockade, and Iran's Revolutionary Guard offered to send its forces to thwart any Israeli attempt to intercept the vessels.

Israel Today 07.06.2010


Palæstinensere indrømmer at Gaza ikke sulter – Hamas stjæler nødhjælp


In the wake of the Gaza flotilla incident, anti-Israel activists around the world have worked to boost their message that the Gaza Strip is the most destitute place on earth, where famine and plague rule.

Israel Today 06.06.2010


Israelske soldater taget som gidsler af "fredsaktivister”


Turkey's top daily newspaper, Hurriyet on Sunday published a series of photographs that proved Israeli commandos who boarded the blockade-busting Mavi Marmara aid ship were brutally attacked and even taken hostage.

Haaretz 06.06.2010


IDF overtager control af nyt nødhjælpsskib uden sammenstød


Netanyahu: Today we saw the difference between a flotilla of peace activists - with whom we disagree, but whose right to a different opinion we respect - and a flotilla of hate organized by violent, terrorism-supporting extremists.

Israel Today 06.06.2010


Egyptere forbydes af gifte sig med israelere


Egypt's Supreme Court on Saturday upheld a ruling that orders the country's Interior Ministry to revoke the citizenship of any Egyptian who marries an Israeli citizen.

Jerusalem Post 06.06.2010


Israelske soldater: Vi havde ikke noget valg


When St.-Sgt. S. fast-roped down from an air force Black Hawk helicopter onto the Mavi Marmara Turkish passenger ship on Monday morning, he did not expect to be landing in what he called "a battlefield” and facing off against a group of "murderous mercenaries.”

sfgate 04.06.2010


Hvorfor udfører Israel blokade på Gaza?


Why does Israel maintain a blockade on the Gaza Strip and subject itself to international outcry? Simply put, we don't have much choice.

Daily News 02.06.2010


Israel overholdte international lovgivning


Although the wisdom of Israel's actions in stopping the Gaza flotilla is open to question, the legality of its actions is not. What Israel did was entirely consistent with both international and domestic law. In order to understand why, the complex events at sea must be deconstructed

Israel Today 02.06.2010


Rapport: Gaza skib havde Al Queda medlemmer ombord


Israeli intelligence revealed during a security cabinet meeting on Wednesday that most of those who attacked the Israeli boarding party on the Miva Marmara aid ship on Monday were Al Qaeda mercenaries.


 


Reuters 03.06.2010


Biden bakker op om Israels ret til at standse skibe på vej mod Gaza


U.S. Vice President Joe Biden on Wednesday backed Israel's right to board ships bound for Gaza to prevent weapons smuggling, but said Washington remained concerned about the plight of Palestinians there.

Berlingske 03.06.2010


Krimiforfatteren Mankell fortryder intet


Den svenske krimiforfatter Henning Mankell fik intet at vide om drabene på nødhjælpskonvojen ,før han blev løsladt.

Washington Post 03.06.2010-06-03


Israel afviser international undersøgelse af sammenstød på konvoj


Israel's military is using video confiscated from people on the Gaza-bound aid flotilla to justify opening fire during its deadly raid on the ships, drawing sharp criticism Thursday from foreign correspondents who say some of the footage was shot by journalists.

JyllandsPosten 03.06.2010


527 aktivister sendes ud af Israel


Størstedelen af de cirka 650 aktivister, som siden mandag har været tilbageholdt i Israel, er nu på vej hjem. En israelsk talsmand oplyser, at 527 personer natten til torsdag blev sendt ud af landet.

YnetNews 03.06.2010


Israels højesteret bakker op om aktion på fredsflåde


Supreme Court President Dorit Beinish flatly rejects legal suits from rightist, leftist camps on raid of pro-Palestinian flotilla en route to Gaza, harshly criticizes petitioners while defending soldiers. 'Soldiers forced to respond in order to protect their lives'

Haaretz 03.06.2010


Hamas blokerer nødhjælp ind I Gaza


Islamist groups says Israel must free all activists and agree to deliver the cargo in full before it will allow in any of the aid.

Berlingske Tidende 02.06.2010


Netanyahu: Angreb på Israel er hykleriske


Mens Israel i går frigav aktivisterne fra nødhjælps-flotillaen gik premierministeren til modangreb på den internationale fordømmelse. Samtidig nærmer et nyt irsk nødhjælpsskib sig Gaza.


 


YnetNews 02.06.2010


Tre ombordværende på fredsflåde drømte om ”martyrdøden”


Before boarding the Marmara, Ali Khaider Benginin told his family he dreamt of becoming a shahid. Turkish press reports two other slain flotilla participants expressed similar wish. A Dutch activist arrested on flotilla suspected of ties with Hamas, Muslim Brotherhood


 


BICOM 01.06.2010


UNSC vil have undersøgelse af sammenstød på fredsflåde


The United Nations Security Council held an emergency meeting yesterday, to discuss the raid carried out by Israeli forces on a flotilla of ships carrying aid to the Hamas-controlled Gaza Strip. After an emergency meeting and marathon negotiations, the 15 council members agreed early Tuesday on a statement condemning the Israeli operation and called for an independent investigation into the incident which claimed the lives of nine protesters. The statement was weaker than that initially demanded by the Palestinians, Arab states and Turkey. Israeli officials said that the loss of life was regrettable, but added that the soldiers acted in self defence.

Haaretz 01.06.2010-06-01


Lige I fælden


The troops slid from helicopters into a violent crowd, which attacked them with sticks; It's no wonder they opened fire in self-defense.