Vælg en side

Baha´i

Religionen Baha´i blev stiftet af Mirza Hussein Ali(Bahaullah). Hans forløber, Mirza Ali Muhammed (el Bab = Porten), blev dræbt i Persien i 1850 under forkyndelse af sin tro.

Baha´i er en af verdens hurtigst voksende religioner. Verdens fem mio. tilhængere bor på 120.000 steder i 233 lande og omfatter 2.100 etniske og feudale grupper og har hovedsæde i Haifa, Israel.

Deres tro er, at der kun er én Gud, og at alle verdens religioner har været forskellige stadier af hans åbenbaring for mennesker.

Baha´is principper omfatter: afskaffelse af fordomme, lighed mellem kønnene, afskaffelse af ekstreme fattigdom og rigdom, uddannelse til alle og harmoni mellem videnskab og religion.

Haifas Bab helligdom, troens grundlægger, er et af de helligste steder i Bahaí verdenen. Her ligger hans jordiske rester i Haifa mausoleet, som nu er centrum for pilgrimsrejer for alle Baha´i troende.  Babs efterfølger Mitza Hussein ali, eller Baha´u´llah, som religionen er opkaldt efter, er begravet i haverne i det nærliggende Akko, som Bab´s helligdom på bjergsiden er vendt imod.