Vælg en side

Redningskorps

IDFs humanitære missioner

I alle årene har Israel været helt fremme blandt verdens nationer, når det gælder humanitær hjælp af den ene eller anden art. Og det er som oftest IDF, der har været den praktiske kerne i disse mange humanitære missioner.

Nedenfor skal nævnes enkelte af de mange missioner, IDF har deltaget i:

September 1985: Redningsoperationer i forbindelse med jordskælvet i Mexico. Den 19. og 20. september 1985 blev Mexico City nærmest lammet af to voldsomme jordskælv, som efterlod i titusindvis af hjem ødelagt. IDF sendte medicin, telte, redningsudstyr, professionelle redningsteams fra IDFs Redningsenhed samt lægehold.

7. december 1988: Hjælp til Armenien. Et større jordskælv ramte Armenien og ødelagde en række byer og landsbyer rundt om i hele det vidtstrakte land – med mange døde, sårede og hjemløse.

27. december 1989: Assistance til Rumænien. Efter de politiske omvæltninger i Rumænien, sendte IDF et lægehold, bestående af kirurger – hertil otte tons fødevarer og medicinsk udstyr – altsammen sendt i et af flyvevåbnets Herculesfly.

7. maj 1991: Assistance til Georgien. Efter jordskælvet fløj militærfly fra IDF forsyninger til Georgien.

18. august 1992: Assistance til Bosnien. I forbindelse med borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien sendte IDF et transportfly med 13 tons fødevarer og medicinsk udstyr. Yderligere assisterede israelske lægehold på stedet.

17. marts 1992: Assistance til Argentina. I forbindelse med bomben mod den israelske ambassade i Buenos-Aires, som ødelagde en fireetages ejendom, dræbte 29 og sårede 250, sendte Israel redningshold, bestående bl.a. af læger og af professionelt, højtuddannet personale med ekspertise i at finde ofre i sammenstyrtede huse.

Juni 1994: Humanitær hjælp til Rwanda. En blodig borgerkrig i Rwanda mellem de to stridende folkslag, Hutuerne og Tutsierne kostede knapt en million mennesker livet, og mange millioner blev drevet på flugt. IDF sendte et lægehold samt transportfly med fødevarer og medicinsk udstyr, en troppeenhed fra Givati Brigaden blev også sendt af sted, og 270 IDF-soldater og officerer var på stedet for at beskytte felthospitaler og flygtningelejre.

Juli 1997: Assistance til Tyrkiet. En voldsom brand brød ud i en række tyrkiske våbenfabrikker. Tyrkiets regering henvendte sig til Israel om hjælp fra Israels Flyvevåben, som sendte assistance i form af brand-bekæmpende helikoptere og andet sofistikeret udstyr.

7. august 1998: Assistance til Kenya og Tanzania. Efter bombesprængningen af USAs ambassader i h.h.v. Nairobi og Dar es-Salaam, som kostede i hundredevis af menneskeliv sendte IDF militærfly til Kenyas hovedstad – udstyret med redningsudstyr, medicinsk udstyr samt lægehold bestående af eksperter i bl.a. traumatologi. Samtidig blev der sendt professionelle redningshold, som det lykkedes at finde mange overlevende i ruinerne.

6. april 1999: Assistance til Kosovo. I forbindelse med borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien, sendte IDF assistance for at hjælpe flygtningene, som var på vej fra Kosovo til Makedonien. IDF-missionen bestod af 70 mænd og kvinder, herunder lægehold – specialister i pediatri, orthopedi og gynækologi samt internal medicine.