Vælg en side

Info Israel-araber konflikten!

* Jerusalem er nævnt 622 gange i den jødiske bibel, Toraen, men ikke én eneste gang i Koranen.
* Der har til alle tider boet jøder i Hebron, Safad og Jerusalem.
* Allerede for 172 år siden, i 1840, var jøderne… i flertal i Jerusalem.
* I året 1900 boede 35.000 jøder i Jerusalem, 15.000 kristne og 8.000 muslimer.
* Tel-Aviv blev grundlagt i 1909.
* Ved 2. Verdenskrigs begyndelse boede der 500.000 jøder i det daværende britiske mandatområde.
* Briterne førte en benhård, uforsonlig kamp mod jøderne helt op til den dato, de forlod landet, den 15. maj 1948.
* FN besluttede i 1947 at dele det britiske mandatområde, Palæstina, i en jødisk stat og en ny arabisk stat. De arabiske stater afviste planen, og angreb Israel militært.
* 850.000 jøder måtte fra 1948 og frem flygte fra arabiske lande til Israel. Alle disse er blevet fuldt integrerede, og statsborgere i Israel. 650.000 arabere måtte i 1948 flygte fra Israel til diverse arabiske lande. De blev stuvet sammen i lejre, og blev aldrig integrerede.
* Betegnelsen “palæstinensere” blev op til 2. verdenskrig brugt som betegnelse for de jøder, der boede i det britiske mandatområde. Som benævnelse på arabere, blev det ikke brugt før i slutningen af 1950erne. Tidligere brugtes kun “jøder” og “arabere”
* 1,5 mio. arabiske muslimer er statsborgere i Israel, og er repræsenteret i Israels Parlament. I hele Mellemøsten er det i virkeligheden kun disse 1,5 mio. arabere, som har oplevet “Det Arabiske Forår”. Israel er det eneste land i Mellemøsten, hvor arabiske kvinder må stemme.
* Israel indfører hver uge mere end 1.200 lastvognsladninger med forsyninger til Gaza, svarende til 25.000 tons pr. uge.
* Hvert år gives der ca. 180.000 tilladelser til palæstinensere til at passere ind i Israel for at modtage – gratis – medicinsk behandling.
* Hver uge indfører israelerne. 3 mio. liter brændstof til Gaza.
* Ugentligt indfører israelerne til befolkningen i Gaza mindst 15 vognladninger cement, mindst 70 vognladninger andet byggemateriale,mindst 50 vognladninger landbrugsmaskinel, mindst 150 vognladninger nødvendige humanitære produkter samt mindst 500 vognladninger fødevareprodukter.
* I Gaza er der fem-stjernede, internationale hoteller, splinternye svømmestadions med internationale mål – og alle de varer og førsteklasses fødevarer, som man overhovedet bare kunne drømme om i samtlige andre arabiske lande. Levestandarden i Gaza er således blandt de højeste i den arabiske verden.
* Siden Israel frivilligt overgav Gaza til araberne, har Hamas skudt mere end 10.000 raketter ind i Israel. Alene i byen Sderot må børnene her dagligt krybe i ly i beskyttelsesrummene.
* Både arabisk og hebraisk er officielle sprog i Israel.
* Man kan på blot 3 timer gå fra Vestbredden til Middelhavet.
* De arabiske lande, som ligger omkring Israel, har et areal, som er 640 gange så stort som Israel. Alligevel kræver araberne “land for fred”!
* Der er IKKE fastsat en grænse mellem det eventuelle nye land, Palæstina – og Israel. En sådan grænse bliver først fastsat i forbindelse med fredsslutningen mellem Israel og de arabiske lande.
* Da der ingen fastlagte grænser er, er der følgelig ej heller “ulovlige bosættelser”
* Israels regering har accepteret en to-statsløsning, og er parat til, uden forhåndsbetingelser, øjeblikkelig at indlede forhandlinger herom med Det Palæstinensiske Selvstyre. Men Selvstyret har sagt nej, med mindre en lang række krav først opfyldes. Derfor er fredsprocessen gået helt i stå.